Peertjes met sinaasappelboter

Peertjes met sinaasappelboter

Peren met kerst worden meestal stoofpeertjes, maar niet deze keer. Nu gaan we voor de echte Conference peren en wel met sinaasappelboter. Dit gerecht kan je ook weer van te voren klaarmaken en als iedereen weer ruimte heeft voor het toetje, dan schuif je de schaal in de oven. Binnen 15 minuten heb jij dit heerlijke simpele maar zo lekkere nagerecht op tafel staan.

Iedereen heeft altijd nog wel ruimte voor een klein bolletje ijs. Dus haal de peertjes met sinaasappelboter uit de oven en serveer deze met een heerlijk bolletje vanille ijs. Een goede afsluiter van een heerlijk avondje eten.

Peertjes met sinaasappelboter

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten boter (zacht)
  • 1 handsinaasappel (schoongeboend)
  • 1 mespunt kaneel
  • 3 el suiker
  • 4 conference peren
  • 4 bolletjes vanille ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Doe de zachte boter in een kom
  3. Rasp de oranje schil van de handsinaasappel en pers de sinaasappel uit
  4. Meng de rasp, het kaneel en de suiker door de boter
  5. Schil eventueel de peren en halveer ze in de lengte
  6. Verwijder het klokhuis en leg in een passende ovenschaal
  7. Besprenkel met het sinaasappelsap en vul met de sinaasappelboter
  8. Bak ca. 15 min. in de oven
  9. Schep op 4 bordjes 2 halve peren en 1 bolletje vanille roomijs en serveer direct

Hieronder nog meer inspirerende gerechten voor kerst:

[gird-gallery id=”3″ position=”center”]

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!