Kippenlevertjes recept: Spies met kippenlevertjes

Gekleurde spies met kippenlevertjes

Kippenlevertjes recept: Spies met kippenlevertjes

Een echte zomerse verrassing: spies met kippenlevertjes en paprika.

Het is even wat anders, spiesjes van kippenlevertjes. Maar het is wel de moeite waard om een keertje te proberen. Levertjes geven de spiesjes een compleet andere smaak dan spiesjes van kipfilets.

Keertje wat anders, maar wel lekker!

Kippenlevertjes recept: Spies met kippenlevertjes

6 personen

15 minuten bereidingstijd

boodschappenlijstje

200 g kippenlevertjes

2 dl water met 1 theel. kip kruiden zonder zout

1/2 rode paprika

1/2  groene paprika

1/2  gele paprika

barbecue olie

nodig

barbecue, kookpan, vergiet, spiesen, kwastje

bereiding

Steek de barbecue tijdig aan. Kook de kippenlevertjes in water even kort voor (5 min.). Spoel ze direct erna met koud water en laat de levertjes dan uitlekken. Maak alle paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.

Rijg de levertjes dan met de paprika’s afwisselend aan de spiesen. Bestrijk de levers en de paprika met een beetje olie vóór het roosteren. Leg de spiesen op het rooster en reken dan ca. 5 minuten. Keer de spiesen regelmatig en gebruik eventueel een aluminium barbecueschaal.

Lekker met: een tomaten/oregano quiche en frisse salade.

Kiptip: Neem een aluminium wokschotel waarin ook een hele kip te bereiden is. Roerbak daarin de paprika’s in blokjes toe. Bak de voorgekookte levers mee en maak dit op smaak met Cajunkruiden zonder zout.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!

You may also like...