Kippenvleugeltjes met notendip

Kippenvleugeltjes met notendip

Kippenvleugeltjes met notendip

Vandaag en de komende dagen is het niet echt bbq weer, maar dat gaat zeker nog wel komen en dan heb je vast een recept wat erg lekker is. Je hebt er niet veel voor nodig, de dip is het meeste werk. Maar ook de notendip is makkelijk te bereiden.

Heb je geen BBQ of is het weer niet lekker? De kippenvleugeltjes kunnen ook in de oven, 25-30 minuten op 200 graden. Kijk wel goed of ze gaar zijn, maar dat geldt ook als je ze klaarmaakt op de bbq.

Kippenvleugeltjes met notendip

Hollandse kippenvleugeltjes, maar dan wel op z’n Frans!

boodschappenlijstje

1 kg kippenvleugels

Franse marinade:

2 dl olijfolie

rasp en sap van 1 citroen

fijngehakt wit en groen van 4 lente-uitjes

2 eetlepels vers gehakte tijm

2 eetlepels vers gehakte koriander

grofgemalen peper

Franse notensaus

125 g gepelde (ongezouten) walnoten

2 teentjes gepelde knoflook

1½ dl olijfolie

½ dl notenolie

1 theelepel citroensap

water

peper uit de molen

gehakte peterselie of bieslook

nodig

grote kom met deksel of plasticfolie, barbecue of grill, vijzel, grote kom, scherp hakmes

bereiding

Leg de kippenvleugels in de kom en voeg de marinade toe. Sluit de kom met de deksel of gebruik folie. Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan. Keer de kip zo nu en dan. Neem de kip uit de marinade en laat deze even uitlekken.

Steek (op tijd) de barbecue aan. Rooster de kip goudbruin en gaar aan alle zijden. Maak in die tijd de dip.

Maal de walnoten met de knoflook fijn in de vijzel. Schep het mengsel in een kom en giet de olieën er beetje voor beetje en al roerend bij. Voeg het citroensap toe en zoveel water dat er een gladde saus ontstaat. Maak op smaak met peper. Voeg op het laatst de fijngehakte kruiden toe.

Lekker met: spiesjes van champignons, halloumi (stevige geitenkaas) en stukjes paprika’s.

Kiptip: Marineer de kip een dag eerder, dan is deze nog lekkerder.

 Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

You may also like...