Pompoen stoofschotel Heerlijke rundvlees stoofschotel met pompoen

Pompoen stoofschotel
Pompoen stoofschotel

Pompoen stoofschotel

Deze pompoen stoofschotel is een stoofschotel die makkelijker is dan je van te voren had gedacht. Zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt en laat de slager het vlees in stukjes snijden. En als je echt geen zin hebt om die prachtige oranje  pompoen in stukken te snijden, dan hebben ze tegenwoordig in de supermarkt ook al voorgesneden pompoen.

De Matzes in dit gerecht zijn zonder zout en nemen vocht op zodat je later de pompoen stoofschotel niet hoeft te binden met bloem of maïzena. Appelstroop is de verrassing en de champignons is een goede combinatie met de pompoen.

Probeer deze heerlijke stoofschotel eens!

Pompoen stoofschotel

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 25 min. + 1,5 uur stoven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

25 g roomboter zonder zout

600 sukadelappen, in blokjes van 3 cm

2 uien, in partjes gesnedenSONY DSC

1 laurierblaadje

3 kruidnagels

50 ml azijn (mag ook rode wijnazijn zijn)

1 el bloem

1 volle eetlepel appelstroop

6 kleine matzes of 3 grote matzes, verkruimeld (nemen vocht op en maakt de stoofschotel wat dikker)

1 natriumarme bouillontablet

400- 500 g pompoen blokjes

250 g kastanjechampignons, in kwarten gesneden

Bereidingswijze

Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees in 2 min bruin aan. Voeg de ui toe en bak deze 2 min mee. Voeg de laurier, kruidnagel, azijn, bloem en appelstroop toe, bak nog 2 min. Voeg de verkruimelde Matzes toe, het bouillontablet en 800 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en doe de champignons en de pompoen blokjes erbij. Dek de pan af en stoof het vlees afgedekt in 1,5 uur zachtjes gaar.

Roer af en toe goed en voeg extra water toe indien het vlees niet helemaal bedekt is. Verwijder voor het serveren de laurier en de kruidnagels

Tip: Kies je eigen bijgerecht, lekker met rijst en aardappelen.

Ontdek nog meer pompoen recepten.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!