- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

300 natriumarme recepten

300 natriumarme recepten

300 natriumarme recepten

Een boek van een aantal jaren geleden alweer, ooit gevonden op een boekenmarkt. Het is een boek uit de jaren 80 van een arts, Frank Konings. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken zoals voorgerechten, soepen, sauzen, eenpansmaaltijden, vlees, vis en destijds ook al vegetarische maaltijden.

Natriumarme producten

Er wordt in het boek veel gebruikt gemaakt van natriumarme bouillon voor in de soep en sauzen, bij verschillende gerechten beschrijft Frank het gebruik van natriumarme mosterd en zelfs natriumarme melk. Ongezouten boter komt in zijn recepten voor alsmede natriumarme paprikapoeder en tomatenpuree.

Het zijn vooral de klassieke gerechten van Nederland en onze omringende landen die net de opkomst hadden in de jaren 80 die hij beschrijft.

Klassiekers zoals ham met meloen, coq au vin, hazenpeper, maar ook goulash staan in het boek beschreven. Macaronischotel is een mooi jaren ´80 gerecht toen de opkomst was van de pasta´s en we nog niet gehoord hadden van andere pasta´s zoals penne en farfalle en canneloni.

Daarom hieronder het recept van de macaronischotel van Frank Arts uit het boek 300 natriumarme recepten, ISBN: 90.5112.006.0.

Macaronischotel

2 personen

Ingrediënten

150 g macaroni

2 eetlepels ongezouten boter

150 g mager gehakt

1 ui

1 teentje knoflook

2 tomaten

1 groene paprika

peterselie

peper

Bereidingswijze

Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, maar gebruik geen zout. Laat de macaroni goed uitlekken.

Snijd de ui, de knoflook, de tomaten en de paprika fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg het gehakt toe en bak dit rul door het gehakt met een vork los te maken. Voeg de tomaat en de paprika toe. Schep de macaroni erdoor en verwarm het geheel onder regelmatig omscheppen. Maak het geheel op smaak met peper en fijngehakte peterselie.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥