- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Aardappelblokjes van zoete aardappel

Aardappelblokjes van zoete aardappel met champignons

Aardappelblokjes van zoete aardappel met champignons

Aardappelblokjes  en dan niet van de gewone aardappel zoals we deze kennen in de vorm van Eigenheimers en Bintje. Maar aardappelblokjes van de bataat, de zoete aardappel. Het is een harde aardappel die we tegenwoordig veel tegenkomen bij de groenteboer en supermarkt.

De kleur van de aardappel is prachtig geel en neigt naar oranje. De bataat laat zich makkelijk combineren met vele verschillende groenten en smaakt prima bij vlees én vis. In de Surinaamse keuken wordt de bataat veel gebruikt.

Deze aardappelschotel van zoete aardappel is vegetarisch en is zeer voedzaam door de champignons, de zoete aardappel en de sugar snaps. Heb je liever boontjes of peultjes? Geen probleem, deze laten zich ook goed combineren met de zoete aardappel en de champignons.

Aardappelblokjes van zoete aardappel met champignons en boontjes

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

Ingrediënten

3 eetlepels olie

600 g zoete aardappels (2 grote bataat)

200 g sugar snaps

250 g champignons (wit of kastanje champignons)

1 theelepel Italiaanse kruiden zoals bijv. oregano, tijm, marjolein of rozemarijn

optioneel versgemalen chili poeder

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in 5-6  minuten in kokend water en laat uitlekken. Kook de sugar snaps in 3-4 minuten in kokend water en spoel ze af onder koud water (zo behouden ze kleur). Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes en snijd de champignons in partjes.

Verhit de olie in een wok en voeg de ui en de champignons toe en bak 5-6 minuten. Voeg  de aardappelblokjes en de boontjes toe en wok dit alles nog zo´n 1-2 minuten. Voeg net voor het opdienen nog 1-2 tl Italiaanse kruiden toe. Serveer de gewokte aardappelen in een mooie kom per persoon of op een mooie schaal.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan nog wat versgemalen chilipoeder toe net voor het opdienen
Wil je geen vegetarische maaltijd, bak dan een kipfilet bij.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥