- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Biefstuk met champignons

Biefstuk met champignons - NoSalt.nl

Biefstuk met champignons in wijnsaus

Een biefstuk met champignons in wijnsaus heeft toch altijd wat feesteljks en staat vaak op de menukaart in restaurants.  Helaas is de biefstuk in restaurants vaak gezouten (dat los je op door te vragen om de biefstuk niet te zouten). Maar ook de champignons en de wijnsaus wordt op smaak gebracht met zout. Dus vaak als je dit gerecht besteld in een restaurants moet je goed aangeven dat er géén zout mage worden toegevoegd en vraag je of de saus ook zoutarm kan.

Biefstuk zelf bakken

Maar wat je ook kan doen om jezelf een keer te verwennen en zeker te weten dat je je zoutarm eet én je zoutinname dus zelf onder controle houdt. Je eigen biefstukje bakken. Want het is helemaal niet moeilijk om een biefstukje perfect te bakken zoals je deze zelf graag eet. Het is een kwestie van goed timen (mét kookwekker en geduld hebben).

Biefstuk recepten

Er zijn verschillende biefstuk recepten, en de biefstuk kan je bakken met verschillende ingrediënten en verschillende sauzen. Dit biefstuk recept van biefstuk met champignons in wijnsaus is een klassieker en een zeer makkelijk recept. Heb je wat te vieren, of zomaar jezelf trakteren, of krijg je mensen op bezoek die zoutarm moeten eten, dan is dit een mooi gerecht om klaar te maken. Wat aardappeltjes erbij en een salade en je hebt een restaurantmaaltijd.

Voorbereiding is het halve werk, dus bereid je goed voor en er kan niets mis meer gaan en je serveert een lekkere biefstuk met champignons in wijnsaus.
Het is belangrijk dat de biefstuk op kamertemperatuur wordt gebakken en na het bakken kan ‘rusten’ zodat je een lekker ontspannen biefstukje krijgt wat heerlijk mals is.

Het recept geeft voor 4 personen, twee biefstukjes aan, zodat je niet al teveel vlees op je bord hebt. Vindt je dit te weinig, koop dan per persoon 1 biefstuk.
Het biefstuk recept is gebaseerd op een biefstuk die rosé wordt gebakken, wil je geen rosé (niet aan te raden) bak dan de biefstuk aan beide kanten 1 minuut langer.

Biefstuk met champignons in wijnsaus

4 personen

10 minuten voorbereidingstijd

15 minuten kooktijd

Ingrediënten

2 lende of kogelbiefstukken van 3 cm dik (kies wat jezelf lekker vindt)
Biefstuk op kamertemperatuur, erg belangrijk, haal de biefstuk dan ook 1 uurtje van te voren uit de koelkast

10 g ongezouten boter

1 eetlepel olie

2-3 lente-uitjes, fijngesneden

250 g kastanjechampignons in plakjes

3 theelepels maizena

250 ml rode wijn

4 takjes platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 50 graden.

Snijd de biefstukken doormidden. Verhit de boter en olie in de koekenpan met een dikke bodem. Bak de biefstuk op een hoog vuur zo’n 2 min. Keer om en bak nog eens 2 min. (De biefstuk is dan rosé). Neem het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie en zet op een bord of schaaltje in de oven om warm te houden.

Bak de lente-ui in de koekenpan zo’n 2-3 minuten en voeg de plakjes champignons toe en bak dit in 3 minuten zacht. Meng de maizena met 2 el rode wijn in een kommetje tot een glad papje, roer de resterende wijn erdoor en meng alles tegelijk door het champignonmengsel. Verwarm totdat de saus kookt en indikt, roer de peterselie erdoor.

Leg de biefstukken op de borden en schep de saus erover, serveer direct.

Tip: Serveer deze biefstuk met champignons met een groene salade, en serveer ze met de rest van de wijn.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥