- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Bleekselderij salade met kip en appel

Bleekselderij salade met kip en appel

Bleekselderij salade met kip en appel

Bleekselderij is een beetje een onderbelichte groente, het is een groente die door mijn Bolognese saus gaat. Maar bleekselderij is ook erg lekker als basis voor een salade en laat zich uitstekend combineren met fruit, appel en mandarijnen en noten. Deze bleekselderij salade is gebaseerd op een frisse combinatie met appel, pecannoten met stukjes kip voor de bite. Heb je zin in een vegetarische salade? Dan is de salade zonder kip ook een prima voorgerecht.

Blauwaderkaas past prima in deze salade, maar helaas is blauwe kaas zoals gorgonzola erg zout en daarom weggelaten in dit recept.
Het gerecht kan ook worden geserveerd als voorgerecht, als klein hapje bij een borrel of als bijgerecht bij een BBQ.

Bleekselderij salade met kip en appel

4 personen

Ingrediënten

1 biologische kipfilet (100 – 150 gram)

3 stengels bleekselderij

1 appel

1/2 – 1 eetlepel natriumarme mayonaise

1/2 – 1 eetlepel crème fraîche of yoghurt

versgemalen peper

1 drupje citroensap (om het verkleuren van de appel tegen te gaan)

1 theelepel kipkruiden zonder zout

20 g pecannoten

Bereidingswijze

Pocheer de kipfilet in een pan met heet water in ongeveer 10 minuten gaar. Was de bleekselderij stengels en snijd de bleekselderij  in blokjes. Was de appels en snijd deze in blokjes. Besprenkel de blokjes appel met een beetje citroensap en meng dit met de blokjes bleekselderij.

Snijd de gepocheerde kip in kleine stukjes en meng deze met de kipkruiden en de appel en bleekselderij. Meng 2 eetlepels natriumarme mayonaise met 2 eetlepels crème fraîche of yoghurt, versgemalen peper en doe dit bij hjet bleekselderij, kip appel mengsel. Doe de pecannoten erbij en schep een portie salade in een mooi schaaltje en met garneer met verse bieslook.

Bleekselderij salades kan je ook maken met mandarijn. Koop een blikje mandarijnenpartjes en verdeel deze over de salade.
Heb je geen pecannoten? Meng dan wat walnoten door de salade.

 Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥