- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Bouillon zonder zout

Natriumarme bouillon van Damhert

Bouillon zonder zout

Bouillon zonder zout kun je zelf maken, maar je kunt ook bouillon zonder zout kopen in de supermarkt. Deze ligt in het dieetschap in de supermarkt, wij vonden de bouillon zonder zout van Damhert [1]in de supermarkt. Deze bouillon kun je gebruiken in al je gerechten waar je bouillon in gebruikt, dus in soepen, in sauzen maar eigenlijk in alle gerechten waar je bouillon moet toevoegen.

Bouillon blokjes zonder zout

De bouillonblokjes zijn makkelijk in gebruik omdat je precies kan afmeten hoeveel je nodig hebt in het gerecht of voor de soep. Op deze manier kun je heerlijke soepen zelf maken, wat dacht je van de courgettesoep [2] die je warm én koud kan eten. Gemaakt van bouillonblokjes zonder zout dus ook weer geschikt voor een natriumarm dieet.

Bouillon zonder zout maken

Bouillon zonder zout kun je ook makkelijk zelf maken, even de boodschappen doen wat voorbereiden en het gasfornuis doet het werk voor je. Maak wat meer van deze zelfgemaakte bouillon zonder zout en vries deze in. Dat kan je erg makkelijk doen met een vorm voor ijsblokjes of ijsblokjes zakjes. Zo kan je altijd wat bouillon zonder zout uit de vriezer halen als je deze nodig hebt.

Hieronder het recept voor basis groenten bouillon zonder zout.

Bouillon zonder zout

Voor ca. 1 liter

Ingrediënten

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote soeppan en bak de uien en de prei zachtjes zonder ze te kleuren in ca. 5 min. Roer de rest van de groenten erdoor en schenk het water erbij en voeg tenslotte de kruiden en specerijen toe. Breng het vocht, zonder de deksel, op matig hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan.

Laat de bouillon ca. 1 uur zachtjes trekken, het mag niet koken, dus tegen de kook aan.

Zeef de bouillon na 1 uur, leg een vochtige, schone theedoek in een (bol)zeef en zeef de bouillon, het overtollige vet en de vaste bestanddelen blijven zo achter. Gebruik de bouillon of vries deze in, hiervoor kan je ijsblok zakjes of ijsblok vormpjes goed voor gebruiken!

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥