- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Broccolisoep met minder zout

Broccolisoep met minder zout en fijngehakte pinda´s

Broccolisoep met minder zout

Soep, vaak een moeilijk onderwerp als je minder zout wilt eten of zoutarm. Maar goed, niet iedereen kan een lekker soepje weerstaan. Je kan de soep maken van een zelf getrokken bouillon waar je dus geen zout toevoegt. Maar je kan ook natriumarme bouillon kopen, let wel op, er zit in verschillende natriumarme producten vaak wel meer kalium ter compensatie. Dus let daarop!

Broccoli en soep altijd al een goede combi geweest, ik heb deze soep voor het eerst heel lang geleden in Amerika ooit eens en keertje gegeten. Het was daar toen al een hele gangbare soep. Hier heeft het even geduurd voordat de broccolisoep ingeburgerd was in onze keukens.

Broccolisoep is nog steeds een lekker voorgerecht en als lunchgerecht met wat brood een prima maaltijd. Wil je wat meer bite in je soep dan kan je gemalen zoutloze pinda´s toevoegen. Deze geven net een aantrekkelijke dimensie aan de soep.

Broccolisoep goed in te vriezen

Deze soep kan ook goed worden ingevroren, maak een grote pan als de broccoli in de aanbieding is en vries een gedeelte in, dit kan het beste in goede afsluitbare zakken die je dan plat maakt. Altijd makkelijk om dit in de vriezer te hebben.

Broccolisoep met minder zout

2 personen

Ingrediënten

1 kleine ui, fijngesnipperd

200 -250 gram broccoli, in roosjes en de stronken geschild en in stukken

boter of olie om in te bakken

5 dl natriumarme bouillon (voor een ietwat dikke soep, wil je de soep wat dunner, voeg dan 100 ml extra toe)

versgemalen peper

eventueel fijngehakte ongezouten pinda´s

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.

Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.

Schil de stronk en snijd deze in stukjes.

Smelt de boter of olie in de pan en fruit de uisnippers zonder ze te laten verkleuren.

Voeg de broccoli en de bouillon toe.

Breng het vocht aan de kook en kook de broccoli op een laag vuur met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar.

Pureer de soep met een staafmixer, foodprocessor of blender.

Wil je een wat meer romige soep, voeg dan wat room of melk toe.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥