- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

Scholfilet is een van de belangrijkste vissoorten van de Nederlandse visserij. Goed verkrijgbaar, alleen in de maanden jan t/m maart wat minder in verband met de paaitijd van de vis. De schol is makkelijk te bereiden vis, aantrekkelijk geprijsd, bijzonder smaakvol en niet vet. Dus waarom niet lekker een scholletje in een korstje klaarmaken. Een gezond alternatief voor de gefabriceerde vissticks uit de diepvries in de supermarkt.

Als je hierbij appeltjes bakt met wat kerrie, zoals aangegeven in het recept, heb je een heerlijke maaltijd en ook nog eens gezond ook! Kinderen zijn er dol op. Hou je niet zo van kerrie? Laat deze weg en bak de appeltjes in de pan en serveer ze bij de scholfilet.

Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

4 personen

20 – 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

8 scholfilets

3 appels

1 eetlepel kerriepoeder

4 eetlepel vloeibare ongezouten boter [1]

2 eetlepels verse munt (reepjes)

3 sneetjes oud bruin natriumarm brood [2]

(of maak je eigen natriumarme paneermeel [3])

2 eieren

Bereiding

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels ongezouten boter in een pan met een dikke bodem en bak de stukjes appel met ½ eetlepel kerriepoeder al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Schep de munt erdoor.

Verkruimel de sneetjes brood fijn (in de keukenmachine).

Klop in een diep bord de eieren los met het ½ eetlepel kerriepoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en druk ze dan in het broodkruim. Verhit de boter in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op vier borden en schep de appelcompote ernaast.

Tip: Lekker met sugarsnaps en aardappelpuree.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥