- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken

We hebben er al eerder over geschreven over de beroemde gehaktballen. Deze kan je maken met zo veel verschillende ingrediënten. De ene persoon houdt van een stevige bal, de ander van een bal met een flinke schep jus. Terwijl de ander een gehaktbal lekker vindt met wat mosterd en mayo. Hoe je je gehaktbal ook eet, je kan er allerlei kanten mee op. Onderstaand een recept van een gehaktbal met een uitje, deze bal heeft net een lekkere bite én is nog altijd natriumarm.

Zoutarme recepten voor gehaktballen

Kortom er zijn honderd verschillende manieren om een gehaktbal te maken, en ook dus honderd recepten voor gehaktballen met die vallen onder zoutarme recepten.

 

Gehaktballen maken

4 personen

Ingrediënten

1 eetlepel natriumarme kruidenmix voor gehakt

500 g gehakt (kan zowel half-om-half als rundergehakt zijn, net wat je lekker vindt)

2 eetlepels verkruimeld beschuit of natriumarme paneermeel [1]

1 ei

1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze

Snijd 1 ui of twee kleine sjalotjes heel fijn en bak ze even in een klein beetje boter of olie in de pan. Voeg de gebakken uitjes toe aan het gehakt met de kruidenmix, beschuit en het eitje tot mooie balletjes (zo groot als je zelf wilt). Bak de balletjes even in een koekenpan aan 5 minuten zodat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Leg alle balletjes in een ovenschaal en zet de schaal 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Op deze manier hoef je niet bij de pan te blijven en kan je de rest van het avondeten maken zonder op de balletjes te letten en is alles gelijk klaar, smakelijk!

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!