- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Gevulde courgette met kip

Koken zonder zout

Dit is prachtig recept waar je in het geheel geen zoute producten gebruikt, alles is vers en heeft een lekkere bite doordat de courgette niet gekookt wordt in dit recept.

Courgette is een zeer smakelijke groente waar je veel kanten mee op kan. Courgette blijft ook goed houdbaar in de koelkast en heeft een niet zo´n uitgesproken smaak, zodat veel smaakcombinaties mogelijk zijn.

Je kan de courgette bakken, grillen, pureren, raspen, roerbakken en ook vullen, dat gaan we in dit recept doen. Gevulde courgette met kip, er is natuurlijk weer rekening gehouden met zout, dus aan dit recept is geen zout toegevoegd en zoute producten zijn vervangen door andere producten. Dus dit gerecht past prima in een zoutarm, natriumarm dieet en je dus wil koken zonder zout.

Een gevulde courgette is een makkelijke ovenmaaltijd en licht verteerbaar. Als je een courgette koopt, kies dan kleine exemplaren, deze hebben het meeste smaak en zal het gerecht nóg lekkerder worden.

Gevulde courgette met kip

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

100 gram  kipfilet

1 kleine ui

100 gram kastanje champignons

1/2 tl Italiaanse kruiden zonder zout

1 el olie

versgemalen peper

2 kleine courgettes

2 el pijnboompitten (20-25 gram)

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze bruin kleuren.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snij de kipfilet in kleine stukjes, snipper de ui en borstel de champignons droog en snijd ze in vieren. Verhit de 1 el olie in een wok en roerbak de kip, de ui, en de champignons  ca. 5 minuten, bestrooi met de Italiaanse kruiden en de versgemalen peper. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Hol de courgette uit met behulp van een lepel en zorg dat er nog 1 cm overblijft. Snijd het vruchtvlees van de courgette klein en meng dit met de gewokte kip, ui en champignons. Vul de courgette helften met het mengsel en leg de 4 courgette helften in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminium folie. Zet de schaal 20 minuten in de oven, verwijder na 15 minuten de aluminiumfolie. Bestrooi de courgette helften met de pijnboompitten en serveer.

Je kan ook nog een lepel zelfgemaakte pesto door het kip mengsel roeren voor een echte Italiaanse smaak, hier het recept voor zelfgemaakte pesto [1].

Wil je liever een vegetarische versie, laat dan de kipfilet weg en snijd 100 gram meer champignons.
Heb je zin in een gegratineerde gevulde courgette,strooi dan wat Emmentalen over de courgettes, bedenk goed dat dit het gerecht zout maakt.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!