- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Gevulde portobello met gehakt

Gevulde portobello

Gevulde portobello

Mmmhhhhhh, heerlijk een gevulde portobello als voorgerecht.

Vaak zijn de portobello´s gevuld met een blauwe kaas zoals roquefort of feta. Helaas geen geschikt recept voor NoSalt want zoals je misschien wel weet zit in deze blauwe kazen en feta veel zout. Dus gaan we op zoek naar alternatieven voor gevulde portobello en deze hebben we ook gevonden!

Portobello´ s zijn goed verkrijgbaar in de supermarkt en zijn een mooi begin van een zoutarm etentje met vrienden of gezellig met familie tijdens een Paas- of Pinksterweekend omdat de voorbereidingen gedaan zijn voordat de gasten komen, de oven doet het werk!

Gevulde portobello met gehakt

Voorgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

2 portobello ’s

100-150 g rundergehakt

1 eetlepel gehaktkruiden zonder zout

1 kleine ui, fijngesneden

1 eetlepel peterselie, gehakt

1 teentje knoflook, geperst

1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 180 graden.

De steeltjes uit de portobello  snijden en deze fijn snijden. De hoedjes van de portobello aan de buitenkant insmeren met wat olijfolie. In een kom het gehakt kruiden met de gehaktkruiden zonder zout, voeg de gehakte steeltjes toe samen met de gesnipperde ui, de geperste e knoflook en gehakte peterselie en meng alles goed door elkaar. Vul de portobello ’s met dit gehaktmengsel. Zet de portobello ‘s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.

Bak de portobello gevuld met gehakt gaar in 25 minuten (midden van de oven).

Serveer de portobello ’s warm.

Tip: hou jij of je gasten niet van knoflook, laat deze dan weg. Wil je de portobello gratineren, bestrooi de portobello´s met wat geraspte Gruyère.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥