- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Hummus

Hummus - NoSalt.nl

Hummus

Hummus een heerlijk bijgerecht voor op tafel, door de kikkererwten en de tahini is dit gerecht ook nog gezond ook. Kikkererwten bevatten veel voedingsvezels en zijn gezond, het is naast de sesampasta tahini een belangrijk ingrediënt voor de humus. Kikkererwten kan je uit blik kopen maar de smaak is dan minder goed en een beetje blikkerig en natuurlijk is aan het blik kikkererwten zout toegevoegd, dus daarom maken we hummus van gedroogde kikkererwten en dus nóg gezonder dan met een blik kikkererwten. Heb je eenmaal zelf gemaakte hummus geproefd, dan wil je vaak geen andere meer.

Gedroogde kikkererwten

Het kost je niet veel tijd om te maken, hummus van gedroogde kikkererwten, het enige is dat je de gedroogde kikkererwten even van te voren moet weken in water, dat is alles. Daarna kook je de kikkererwten in water. Heb je een snelkookpan dan kun je de kikkererwten hierin ook koken, dat duurt zo’n 20 minuten. Kikkererwten zijn er in vele soorten en materm van bruine tot en met gele kikkerewten. Gele kikkererwten zijn wat romiger dan de bruine, de bruine zijn iets voedzamer dan de gele kikkererwten dus koop wat voorhanden is of waar je voorkeur naar uit gaat. Alle soorten kikkererwten zijn geschikt voor de hummus.

Invriezen

Kikkerwten zijn geschikt om in te vriezen als ze eenmaal zijn gekookt. Dus je kan een goede zak kikkererwten kopen en deze koken, dan kan je deze in kleine zakjes invriezen. Telkens als je wat nodig hebt kan je deze uit de vriezer halen. Je kan de gekookte kikkenerwten verwerken in salades, in soepen en dus ook in de hummus. Zo ben je altijd voorbereidt!

Dus ga snel aan de slag met dit heerlijk bijgerecht!

Hummus

Ingrediënten

50 gram gedroogde kikkererwten, 1 nacht geweekt in water

4 el tahini

2-3 teentjes knoflook

sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Week de kikkererwten overnacht in een pannetje met water.

Kook de kikkererwten na een nacht weken in 40-50 minuten gaar in hetzelfde pannetje met water.

Laat de kikkererwten uitlekken. Pureer de kikkererwten grof met een aardappelstamper of vork. Voor een gladde pasta kun je het ook met een keukenmachine of blender pureren. Meng de tahini door de kikkererwten en roer dan de knoflook en het citroensap erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en voeg zo nodig een beetje water toe.

Serveer de humus op kamertemperatuur.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥