- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Kip uit de oven

Kip uit de oven - NoSalt.nl

Kip uit de oven in de Römertopf

De oven is een prachtige manier om een kip klaar te maken. En indien je een Römertopf hebt kan je deze heel goed gebruiken om de kip klaar te maken. In dit recept met kip uit de oven hebben we verschillende kruiden en specerijen gebruikt zoals saffraan, cayennepeper, tijm en verse knoflook. Deze combinatie is prachtig om de kip een heerlijke smaak te geven.

Indien je kip uit de oven klaar maakt, kies  dan voor een kip van een goede kwaliteit dat komt de smaak zeker ten goede. Onderstaand recept is makkelijk te maken, de oven doet het werk.

Indien je een geen Römertopf hebt kan je ook een hittebestendige ovenschaal gebruiken waar de kip precies in past.

Kip uit de oven

4 personen

Ingrediënten

1/2 theelepel safraanpoeder of 4 snuifjes safraandraadjes

1  theelepel cayennepeper

1,25 kg kip, bij voorkeur scharrel of biologische kip

een bosje verse tijm

4 bollen knoflook

1  theelepel extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Week de römertopf in water (zoals aangegeven in de instructies van de fabrikant).

Heb je saffraandraadjes meng deze dan met de cayennepeper. Breng de kip aan de buitenkant en binnenkant op smaak met dit mengsel. Stop het bosje tijm in de buikholte van de kip. Snijd de kop van elke knoflookbol zodat de witte binnenkant zichtbaar wordt. Zet de kop los op de bol. Leg de kip met het borststuk naar voren in de schotel en besprenkel met de olijfolie. Zet in elke hoek van de schotel één bol knoflook. Doe de deksel op de pan en braad gedurende 1 1/4 – 1 1/2 uur (tot de kip gaar is) in een oven die je hebt voorverwarmd op 230 graden.

Wil je kijken of de kip gaar is? Prik dan met een spies even in het dikste stuk van de kip, komt er helder goudgeel vocht uit dan is de kip gaar. Dien de kip op in de grote schaal met de bollen knoflook. De knoflook is een heerlijke knoflookpuree geworden en kan je opeten bij de kip uit de oven

Indien de fabrikant in de instructie heeft geschreven de Römertopf in een koude oven te zetten,
tel er dan nog 20 – 30 minuten extra bij op voor het opwarmen van de oven.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥