- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Natriumarme paneermeel maken

Natriumarme paneermeel maken

Natriumarme paneermeel maken

Alles probeer je goed te doen, kruiden zonder zout, producten met (te)veel zout laat je in de supermarkt liggen, je bent goed bezig om dus natriumarm te eten. En dan zie je het etiket van de paneermeel en dan schrik je even. Zit er zoveel natrium / zout in  paneermeel? Helaas wel ja. Maar geen nood, van paneermeel heb je vaak niet zoveel nodig in gerechten.

Maar nóg beter is om de paneermeel zelf te maken en dan kun je het juist vaker gebruiken om te gratineren, zodat je ook weer wat kaas (waarin veel zout zit) kan verminderen.

Paneermeel zelf maken is echt makkelijk

Om natriumarme paneermeel te maken heb je zoutarm / zoutloos brood nodig of natriumarm beschuit. Het beschuit verkruimel je tot je de gewenste kruimels hebt. Het beschuit kan je in een plastic zak doen en met een deegroller je creativiteit kwijtraken.

Paneermeel zelf maken van zoutarm brood

Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de korsten van het zoutarme brood en leg ze op een bakplaat of roosterNatriumarme gehaktballen [1]
(met korst wordt de paneermeel wat donkerder). Rooster de boterhammen ongeveer 20 minuten. Laat de geroosterde boterhammen afkoelen. Maal de boterhammen fijn in de keukenmachine. Verpak de broodkruim in een luchtdichte verpakking. De paneermeel is enkele maanden houdbaar in een afgesloten luchtdichte verpakking.

Kijk hier voor het recept van natriumarme gehaktballen met paneermee [2]l [2].

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!