- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Recept met pastinaak en wortel

Recept met pastinaak en wortel

Stoofpotje van pastinaak en wortel

Het is een mooie combinatie van pastinaak en wortel en ook nog eens met minder zout. Dus prima passend in een natriumarme maaltijd.

Het is ook nog eens een gemakkelijk recept wat lekker een tijdje pruttelt op je fornuis en vult de keuken met heerlijke geuren!

Dit is een hoofdgerecht voor twee personen en je kan het gerecht wat pittiger maken door het toevoegen van chili vlokken, maar dat hoeft niet.

Recept met pastinaak en wortel

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 1 1/2 uur

Ingrediënten

200 – 250 g varkensvlees (fricandeau)

1 ui

20 g ongezouten boter

versgemalen peper

1/2 theelepel gemberpoeder

250 g pastinaak

1 winterwortel

2 eetlepels gele rozijnen

1 blik gepelde tomaten (met het minste zout)

1 eetlepel honing

eventueel wat chilivlokken (pas toevoegen nadat je het gerecht hebt geproefd!)

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken van 1 cm. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze ca.2 minuten mee. Bestrooi het vlees met de versgemalen peper en gemberpoeder. Schenk zoveel warm water in de pan dat het vlees net onder staat en laat het vlees, met de deksel op de pan, zachtjes ca.30 minuten sudderen.

Schil ondertussen de pastinaak en de winterwortel, was ze en snijd ze in halve plakjes. Was de rozijnen. Doe de plakjes pastinaak en de winterwortel, de rozijnen en het blik gepelde tomaten en de honing bij het vlees in de pan. Breng het geheel weer aan de kook en laat het geheel met de deksel op de pan, nog ca. 30 minuten zachtjes stoven totdat het vlees en de groenten gaar zijn en het vocht is verdampt. Breng het gerecht op smaak met peper en wil je het gerecht wat pittiger bestrooi de stoofpot dan met de chili vlokken.

Serveer hierbij een heerlijke kom (zilvervlies)rijst.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!