- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Kerrie is een prachtige smaakmaker in de keuken en is een goede gangmaker bij vis. Vis en kerrie kunnen goed samen en kerrie maakt het gerecht wat pittiger, maar kerrie vergeet de zachte smaak van de vis niet. Dit gerecht is een ovengerecht en de wortel die in het gerecht wordt gebruikt maakt het weer wat zoeter. Het gerecht is een mooie sandwich van vis met een heerlijk sausje.

Benieuwd? Maak je boodschappenlijstje en tover dit gerecht op tafel en maak je tafelgenoten blij.

Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

8 scholfilets

sap van ½ citroen

zwarte peper, versgemalen

150 g wortel, julienne gesneden

1 eetlepel olijfolie

200 g prei, in dunne ringetjes

2 eetlepels kerriepoeder

200 ml kookroom

2 eetlepels verse koriander of platte peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Besprenkel de scholfilets met citroensap en versgemalen peper. Kook de julienne van wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten. Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in. Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat versgemalen peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan. Verdeel de rest van de wortel en prei erover.

Bak de kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Schenk de kerrieroom over de vis. Strooi de gehakte koriander of peterselie over het gerecht. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden.

Tip: Serveer met een salade van Chinese kool.

Chinese koolsalade: snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, natriumarme mosterd [1] en olijfolie. Strooi er ongezouten cashewnoten over.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥