- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Sperzieboontjes met mozzarella

Sperzieboontjes met mozzarella

In de lente en de zomer als onze Hollandse boontjes op zijn lekkerst zijn dan is het een feest om deze sperzieboontjes te eten. Vaak worden ze gebruikt in de wok bij een rijstgerecht, of gewoon gekookt. De ene persoon wil zijn boontjes helemaal gaar gekookt zoals vaak vroeger het geval was, sommige personen houden van een bite, dat het boontje als het ware nog breekt in je mond. Zoals de Italianen zo mooi kunnen zeggen, Al dente, het Italiaanse woord voor beetgaar.

Boontjes moet je eten zoals je zelf lekker vindt, nu is dit bijgerecht van boontjes een mooi gerecht voor de lente en zomer. In het originele recept wordt er feta gebruikt, maar feta is een zoute kaas, volgens de voedingswaarde tabel heeft feta [1] 1100 mg natrium per 100 gram product.

Waar mozzarella [2] ´maar´ 120 mg natrium bevat, maar let op! Dit zijn gemiddelde cijfers, merken van mozzarella kunnen onderling sterk verschillen, dus lees altijd goed de verpakking en baseer daarop je keuze. Of vraag aan je kaasboer het zoutgehalte van mozzarella. Maar met deze info van de voedingswaardetabel is het dus altijd beter om mozzarella te verruilen voor feta.

Vandaar dit gerecht om sperzieboontjes goed aan te kleden met wat lekkers. Met een lekkere dressing, wat versgemalen peper en sesamzaadjes is het gerecht passend in een natriumarm, zoutarm dieet.

Heb je geen sesamzaadjes, maar wel ongezouten pinda´s of nootjes, hak deze dan klein en strooi ze over de sperzieboontjes.

Sperzieboontjes met mozzarella en sesamzaadjes

Bijgerecht voor twee personen

Ingrediënten

200-250 g boontjes

1 bolletje mozzarella

vers gemalen peper

1 eetlepel rode wijnazijn

2 eetlepels olijfolie

Geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon, kook ze in ± 8-10 minuten (beet)gaar in een pan met kokend water. Maak een dressing van de rode wijnazijn, olie en peper, klop dit alles samen in een schaaltje. Giet de bonen af in een vergiet en spoel ze koud in de vergiet onder de kraan. Doe de boontjes in een grote schaal en schep de dressing erdoor. Snijd het bolletje mozzarella in kleine blokjes en schep deze door de sperziebonen. Garneer de sperziebonen salade met sesamzaadjes en serveer.

Deze salade is ook erg lekker bij een BBQ of bij een etentje omdat je alles al van te voren kan bereiden en in de koelkast kan laten rusten. Strooi de sesamzaadjes er pas doorheen als je de sperziebonen salade gaat serveren.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥