- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Trostomaatjes uit de oven

Trostomaatjes uit de oven

Geroosterde trostomaatjes uit de oven

Trostomaatjes uit de oven met rozemarijn, knoflook, balsamico azijn en poedersuiker is zó gemakkelijk te maken en het smaakt ontzettend lekker bij vele gerechten. De zoetheid van de tomaten wordt versterkt door de poedersuiker. In de zomer heb je minder poedersuiker nodig omdat de tomaatjes van zichzelf al zoet zijn. De balsamico azijn verstrekt het wat zurige van de tomaat en de combinatie van zoet en zuur laat de tomaatjes combineren bij veel verschillende gerechten.

Dus als de tomaatjes weer in de aanbieding zijn, koop ze en maak dit prachtige bijgerecht. Deze geroosterde tomaatjes zijn ook erg smakelijk door de sla met een eitje en wat geroosterde pijnboompitten. Je kan de tomaatjes goed bewaren in de koelkast. Als de tomaatjes uit de oven komen zien ze er wat gekneusd uit, maar de geur én de smaak maken het helemaal goed!

Geroosterde trostomaatjes uit de oven

Ingrediënten
250 gram kerstomaatjes

beetje poedersuiker

2 el balsamicoazijn

2 takjes Rozemarijn

Minstens 10 teentjes knoflook (hou je niet van knoflook, laat deze dan in zijn geheel weg)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal of een met bakpapier beklede braadslede. Besprenkel de tomaatjes met de balsamicoazijn. Bestrooi ze licht met de poedersuiker. Leg de takjes rozemarijn verdeeld over de tomaatjes. Leg de knoflook teentjes tussen de tomaatjes.

Verwarm dit minstens 30 minuten, totdat de tomaatjes zijn gebarsten en de knoflook is geroosterd.

Tip: De knoflookteentjes zijn helemaal zacht geworden in de schil, haal ze uit de schil en serveer deze bij vlees of vis of maak hier Aioli van!

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥