Afbeeldingen

Pastasalade met zalm en rucola

Pastasalade met zalm en rucola

Pastasalade met zalm en rucola Weer zo’n prachtig recept. Heerlijke pastasalade met zalm, rucola en mascarpone. Een prachtig lunch gerecht voor een warme zomerdag of een stralende lentedag. Heerlijk om mee te nemen na...

Italiaanse saucijzenbroodjes

Italiaanse saucijzenbroodjes

Italiaanse saucijzenbroodjes 25 minuten 4 personen Ingrediënten 200 g (varkens)gehakt 1 eetlepel pesto (zelfgemaakt) 4 plakjes bladerdeeg snufje peper (versgemalen) 1 eetlepel ongezouten boter 1 eetlepel sesamzaad 1 sjalotje (fijngesnipperd) 1 ei (losgeklopt) Bereidingswijze...

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes 35 minuten 4 personen Ingrediënten 175 g (varkens)gehakt 1 eetlepel sesamzaad 1 sjalotje (fijngesnipperd) snufje peper (versgemalen) 1 ei (losgeklopt) 50 g maïskorrels (uit blik) (ongezouten) boter 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse kruiden...

Rosbief met balsamicosjalotjes

Rosbief met balsamicosjalotjes

Rosbief met balsamicosjalotjes 45 minuten bereidingstijd 6 personen Ingrediënten 750 g rosbief snufje zwarte peper (versgemalen) 50 g boter, ongezouten 2 eetlepels olijfolie 9 sjalotjes (in kwarten) 2 eetlepels suiker (fijne) 2 eetlepels balsamicoazijn...

Souvlaki

Souvlaki

Souvlaki 95 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 g varkensfiletlappen (in stukken van 5 cm gesneden) 2 eetlepels citroensap 1 dl yoghurt (Bulgaarse) 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 tomaat 8 blaadjes sla...

Satépasteitje

Satépasteitje

Satépasteitje 55 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 200 g (varkens) vleesreepjes 4 plakjes bladerdeeg 35 g boter snufje peper (versgemalen) 1 theelepel suiker 1 eetlepel sesamzaad 1 theelepel citroensap 2 eetlepels pindakaas (natriumarm) 1...

Gevulde aardappel met gehakt

Gevulde aardappel met gehakt 30 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 aardappelen (250 g, vastkokende) 25 g boter, ongezouten 250 g (varkens)gehakt 1 ui (fijngesnipperd) 1 teentje knoflook (geperst) 2 dl zoutarme bouillon (bouillon...

Spinaziestampot met zalm

Spinaziestampot met zalm

Spinaziestampot met zalm 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 1,5 kg kruimige aardappels, geschild 150 gram speklap 2 eetlepels olijfolie 250 gram mascarpone 1 gedroogd chilipepertje 3 eetlepels hazelnootolie 300 gram gewassen...

Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood 55 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 g (varkens)gehakt 2 eetlepels olijfolie 1 rode ui (fijngehakt) 1 teentje knoflook (geperst) 1 rode paprika (in blokjes gesneden) 1 ei (losgeklopt) 40 g paneermeel...

Italiaans gevulde paprika met gehakt

Italiaans gevulde paprika met gehakt

Italiaans gevulde paprika met gehakt 45 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 g (varkens)gehakt 4 groene paprika’s 45 g boter (koude) 2 uien (fijngehakt) 2 teentjes knoflook (geperst) 3 tomaten (in blokjes gesneden) snufje...

Empanada met zalm

Empanada met zalm

Empanada met zalm Deze empanada met zalm worden in dit recept gemaakt met verse zalm, in het originele recept wordt gebruik gemaakt van rode zalm uit blik. Ook lekker, maar veel zouter en het...

Courgettesoep met verse zalm

Courgettesoep met verse zalm

Courgettesoep met verse zalm < 20 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 100 gram verse zalm 300 gram courgette 1 kleine ui 15 gram boter 75 gram waterkers ½ liter zoutarme kruidenbouillon (van tablet) peper...

Zalm met beurre blanc

Zalm met beurre blanc

Zalm met beurre blanc Deze zalm met beurre blanc is een klassieker. Beurre blanc saus is een prachtige heerlijke romige maar ook een tikkeltje zurig door de citroen en daardoor laat de beurre blanc...

Tortilla's met kidneybonen

Tortilla’s met kidneybonen

Tortilla’s met kidneybonen 20 minuten 4 personen Ingrediënten 400 g rundergehakt 2 eetlepels tacokruiden (zonder zout) 1 blik kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt) 3 eetlepels (maïs)olie 1 ui 1 blik tomatenblokjes (met het minste zout)...

Minder zout eten

Minder zout eten

Minder zout eten Minder zout eten is voor iedereen goed, niet alleen voor degene die minder zout moeten eten op medisch advies. We eten met z’n allen meer dan 9 gram zout op een...

zout per dag

zout per dag

Zout per dag Hoeveel zout mag je nu eigenlijk per dag? Hoeveel zout is goed voor je? Volgens het Voedingscentrum is 6 gram zout per dag een maximum. Dat is een hoeveelheid zout die je lichaam...

Geroosterde paprika

Geroosterde paprika uit pot Vaak wordt in recepten paprika uit pot gebruikt. Vooral in de lente en zomer wanneer de salades weer veel op het menu worden gezet. Want geroosterde paprika uit pot is...

Gegrilde zalm met sesamolie

Gegrilde zalm met sesamolie

Gegrilde zalm met sesamolie Dit recept hebben we al een keertje afgelopen jaar gepubliceerd op NoSalt maar we hebben weer een nieuwe versie gemaakt van dit recept, gegrilde zalm. We hebben nog minder zout...

Tomaat mascarponesaus

Tomaat mascarponesaus Tomaat mascarponesaus? Wat is dat nu precies? Nou, dat is een supersimpele saus. Deze kan je kant-en-klaar kopen in de supermarkt en dan zit er, je raadt het al veel zout in....

Broodje zalmburger

Broodje zalmburger Heerlijk eindelijk eens een gezonde burger, een broodje zalmburger. Deze maak je natuurlijk heel makkelijk zelf! Je hebt er niet veel spannende ingrediënten voor nodig. Kan je de verse dille niet vinden,...

Rookworst - NoSalt

Alternatief voor rookworst

Rookworst = Zout We hebben deze winter, temperaturen van maar liefst 15 graden bereikt in december. Voor de tijd van het jaar is het echt warm. Maar wie weet wat er nog gaat komen?...

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!