- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Verse tomatensaus – Plain style spice

Verse tomatensaus - NoSalt.nl

Plain Spice

Enkel weken geleden hebben we weer een mooi klein pakketje kruiden ontvangen van Plain Spice Telkens weer een verrassing wat we deze keer weer ontvangen. Welke kruiden zonder zout kunnen we deze keer weer verwachten door de brievenbus.

Tomatensaus

Deze keer kruiden voor de bekendste saus van de wereld, tomatensaus. Er zijn zoveel tomatensauzen als er verschillende tomatenrassen zijn. Tegenwoordig kunnen we niet alleen de normale tomaten kopen, maar ook cherry tomaten, Roma tomaten en natuurlijk de vlees tomaten. De vleestomaat heeft heel wat in populariteit ingeboet tegenover de cherry tomaatjes. Vaak zijn tomaten in de zomer het lekkerst als ze rijp zijn geworden van de mooie zomerzon.

We gaan voor de verse tomatensaus, dus geen passata of blik gepelde tomaten maar een saus van verse tomaten. Koop dus een kilo verse tomaten, neem de tomaten die jij lekker vindt of in de aanbieding zijn en maak je eigen tomatensaus.

Verse Tomatensaus

2 personen

Ingrediënten

500 g tomaten (vlees, Roma of gewone tomaten)

1 uitje, gesnipperd

2 tenen knoflook

1 theelepel suiker

Olijfolie

Plain spice kruiden:

1 theelepel oregano

1/2 theelepel tijm

1/4 theelepel dragon

Bereidingswijze

Om te beginnen verwijder je eerst de velletjes van de tomaten. Maak met een mesje een kruis aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten in een schaal en giet hier kokend heet water overheen. Laat ze even liggen totdat de velletjes los laten en haal dan de velletjes eraf. Snijd de tomaten vervolgens in grove blokjes en hak de knoflook fijn.

Verwarm een eetlepel olijfolie in gewone (kook) pan. Voeg het gesnipperde uitje en de geperste knoflooktenen toe. Laat dit even op middelhoog vuur bakken. Voeg de tomaten partjes en de theelepel suiker toe. Voeg de Plain Spice kruiden toe en laat 20-30 minuten sudderen op een heel laag vuurtje. Wordt de saus te dik voeg dan een scheutje olijfolie toe, heb je rode wijn open, voeg dan een scheutje rode wijn toe.

Laat alle smaken lekker intrekken en serveer deze saus bij pasta.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥