- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Witlofsalade

witlofsalade NoSalt.nl

Witlofsalade

Witlofsalade is een van de mooie gerechten die je van te voren goed kan maken en kan serveren bij een etentje en zorgt voor de frisheid en staat op zichzelf als bijgerecht. Maar ook voor doordeweeks als je niet weet wat je moet eten is witlofsalade een gezonde en makkelijke salade.

Zoutarme recepten

In deze salade is geen zout toegevoegd en geen zoute producten gebruikt en kan dus prima dienen als een van de zoutarme recepten en past uitstekend in een natriumarm dieet. Ook indien je geen streng natriumarm dieet volgt is het een mooie salade, deze witlofsalade.

Houdbaarheid witlof

Hollandse Witlof is het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt en kan je een week goed houden in de koelkast indien je deze bewaard in een papieren of plastic zak met gaatjes. In de diepvries is gare witlof in een goed gesloten plastic zak wel tot 12 maanden houdbaar. Rauwe witlof is ook tot 12 maanden goed houdbaar mits je voor het invriezen de witlof 2-5 min blancheert.

De appel in dit recept kan je ook vervangen door mandarijnen partjes.

Witlofsalade

2 personen

Ingrediënten

2 struikjes witlof

1 appel (ongeschild wel gewassen)

1/2 kleine ui

2 olijfolie

1 eetlepel rode wijnazijn

1 eetlepel suiker

versgemalen peper

Bereidingswijze

Snij de witlof in kleine reepjes en de appel in kleine blokjes. Snijd de ui fijn. Meng de olie met azijn en suiker in een kommetje, maal er wat verse peper doorheen. Meng de witlof, appel en ui en meng deze met de dressing en serveer.

Tip: heb je frambozen azijn of balsamico azijn kan je deze ook gebruiken in plaats van rode wijnazijn.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥