- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Zalm met groene groente uit de wok

Zalm met groene groenten uit de wok

Zalm met groene groente uit de wok

Wokken van groenten en zalm komt uit Azië, daar is het heel gebruikelijk om alles in de wok te bakken. Het is erg handig om te wokken, alles is snel klaar en de groenten krijgen een lekkere bite.

Zalm is geschikt om te wokken, maar wok de zalm niet te lang anders valt deze uit elkaar. De tuinbonen zijn uit de diepvries het beste om te gebruiken, tenzij je verse tuinbonen op de kop kan tikken. Hou je niet van tuinbonen, laat deze dan weg en vervang ze door iets anders wat je wel lekker vindt.

Want in deze schotel kan je natuurlijk alle soorten groenten wokken die je lekker vindt. Wij helpen je in ieder geval even op weg met onderstaand recept. Je kan de zalm ook even kruiden met viskruiden zonder zout van Verstegen [1] indien je deze in huis hebt.

Zalm met groene groente uit de wok

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Verkrijgbaarheid zalm: Goed
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

500 g zalmfilet

200 g (diepvries) tuinbonen

250 g broccoli, in roosjes

200 g peultjes of sugarsnaps, schoongemaakt

versgemalen peper

sap en rasp van ½ citroen

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook, gehakt of geperst

75 g cashewnoten

Bereidingswijze

Snijd de vis in blokjes van 5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met versgemalen peper. Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Schep de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper en citroensap. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.

Tip: Serveer rijst bij deze heerlijke zalm met groene groente wok.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥