- NoSalt.nl - https://www.nosalt.nl -

Zeebaars met vanillejus en pijnboompitten

Zeebaars met vanillejus en pijnboompitten

Wil je een smakelijk visgerecht en tóch minder zout eten en je houdt van vis? Dan is dit een bijzonder aantrekkelijk recept om klaar te maken. Bereidt je voor op de complimenten die gaan komen, want deze gaan er zeker komen als je dit serveert.

Gebruik goede en verse ingrediënten

Maar pas op, volg wel het recept op en wijk niet af want anders zijn er geen garanties. Dit geldt ook voor de ingrediënten, zorg dat deze vers zijn en koop goede ingrediënten, is alles in orde dan kan er weinig mis gaan. En zoals altijd in de keuken, voorbereiding is belangrijk.

Zeebaars goed verkrijgbaar

Zeebaars is een vis die zoetig en mild smaakt en heeft een fijne structuur. Het vel van de zeebaars is altijd lekker en kan dus goed gegeten worden, vooral in dit recept waarbij de vis gebakken wordt. De verkrijgbaarheid is bijna het hele jaar rond en goed, behalve in mei en juni dan kan je beter andere vis kopen.

Zeebaars met vanillejus en pijnboompitten

2 personen

Ingrediënten

2 enkele zeebaars met vel (150-200 gram per portie)

1 vanillestokje

100 g Gemengde sla

100 g cherrytomaatjes (liefste aan een stokje)

pijnboompitten

2 eetlepel Extra vierge olie

1 eetlepel Balsamicoazijn

1 eetlepel Balsamico azijn voor tomaten

1 eetlepel poedersuiker

30 g ongezouten boter om in te bakken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de cherrytomaten in de ovenschaaltje en besprenkel met  balsamico azijn en een beetje poedersuiker. Rooster de cherrytomaatjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat ze openbarsten.

Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Laat de pijnboompitten afkoelen op een bordje. Meng de dressing, 2 el olijfolie met 1 el balsamico azijn en zet weg.

Snijd het vanillestokje open en schraap de vanillezaadjes eruit. Bewaar de vanillestokjes en de zaadjes. Verhit de boter in de pan (laat niet te heet worden anders ontstaan er zwarte puntjes). Voeg het vanillestokje en de vanillezaadjes toe laat de smaak van de vanille rustig intrekken in de boter en zet even weg.

Als de tomaatjes bijna klaar zijn,kun je beginnen met de vis te bakken.

Haal de zeebaars uit de koelkast spoel de vis af onder de kraan en dep droog met een keukenrol. Verwarm de pan met de vanilleboter. Leg de zeebaars op het vel in de pan en bak de zeebaars 2-3  minuten op een matig tot hoog vuur (het vel moet knapperig worden). Draai de vis om en bak de vis nogmaals 2 minuten.

Leg ondertussen de salade op de borden, besprenkel met de dressing, versier met de cherry tomaatjes.
Drapeer de gebakken zeebaars over de salade en versier het bord met de pijnboompitten.

Eet je dit gerecht als hoofdgerecht? Serveer er dan wat aardappel bij.Eet je de gebakken zeebaars als lunch, serveer er dan lekker toast met ongezouten boter bij.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker!