Aardappel aspergesalade Heerlijke asperge salade voor bij de bbq

Aardappel aspergesalade

Wat een heerlijke salade met asperges is dit en zo makkelijk. Lekker op de tafel als bijgerecht maar ook als lunchgerecht is dit een heerlijke aspergesalade.

Aspergesalade met aardappel

Aardappel aspergesalade

4-6 personen

< 25 minuten

bijgerecht

Ingrediënten

1 kg nieuwe aardappelen, goed geschrapt

600 g witte asperges, geschild

1 ei

1 eetlepel witte wijnazijn

1 theelepel fijne mosterd

175 ml zonnebloemolie

3 eetlepels verse kruiden, bijv. bieslook, peterselie en tijm

1 sjalot, fijngesnipperd

2 zoetzure augurkjes, in piepkleine blokjes

100 g botersla of kropsla (koelvers)

nodig

staafmixer

Bereiding

Halveer de aardappelen. Kook ze in ruim water in 12-15 min. gaar. Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm. Kook ze in een bodem water in 15 min. beetgaar.

Doe het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker. Meng er de kruiden, de ui en de augurkjes door. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij. Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise. Breng de kruidenmayonaise op smaak met peper.

Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze onder stromend water koud. Schep in een schaal om met 4-5 el kruidenmayonaise.  Verdeel de sla over een schaal en schep er de aardappel-aspergesalade op.

Tip: Lekker bij de barbecue!

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!