Asperge bitterbal met chutney Succes verzekerd met deze hemelse asperge bitterballen

Asperge bitterbal met chutney

Het is wat werk om te maken, maar o, zo lekker! Je kan de asperge balletjes ook nergens kopen, en dus zelf maken is echt een optie als je deze overheerlijke balletjes wil eten. Nu kan je gelukkig ook het zout beperken in de asperge bitterballen en dus lekker snoepen met minder zout!

Heerlijk bij de zomerse borrel, biertje, wijntje?

Asperge bitterbal met chutney

6 personen

45 minuten

Voorgerecht/ Borrelhapje

 Ingrediënten

150 gram (zelfgemaakte) roux (van bloem, boter en bouillon) zie dit recept van bechamelsaus

2 eetlepels peterselie, gehakte

1 eiwit

100 g gekookte witte asperges in kleine blokjes,

bloem en panko (of gewoon paneermeel)

voor de chutney:

200 ml rode wijn

1 eetlepel honing

1 eetlepel appelstroop

150 g suiker

8 verse vijgen of gedroogde

1 eetlepel gembersiroop

peper

Bereiding

Maak een salpicon (dikke roux) en vermeng daar fijne blokjes asperge door, samen met de gesneden peterselie. Rol hier kleine bitterballen van en haal deze eerst door de bloem dan door het eiwit en dan de panko.

Doe alle ingrediënten voor de chutney in de pan en kook het geheel zachtjes (onder voortdurend roeren). Controleer regelmatig of deze op de juiste dikte is. Laat afkoelen.

Frituur de bitterballen in olie, schep wat koude chutney op het bord en leg er een aspergebitterbal op.

Tip: heerlijk bij een koude pinot blanc.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!