Aspergequiche Heerlijke quiche met filodeeg, keertje wat anders

Aspergequiche van filodeeg

Deze quiche is gemaakt van filodeeg, het is heel dun, dunner dan bladerdeeg en knapperiger. Het is even wennen om er mee te werken, maar het is heerlijk om hier eens een quiche van te maken. Filodeeg kan je vinden in het vriesvak van de supermarkt en kan je in de vriezer bewaren tot gebruik.

Aspergequiche van filodeeg

Hoofdgerecht

6 personen

40 minuten

Ingrediënten

1 kilo asperges

25 g ongezouten boter, gesmolten

5 velletjes fillodeeg

125 ml crème fraîche

100 g zachte geitenkaas

3 eieren

15 g verse basilicum, gehakt

versgemalen 4-seizoenen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

De asperges schillen en garen volgens het basisrecept. Fillodeeg uitvouwen en vellen met gesmolten boter bestrijken. Ovenschaal losjes met het fillodeeg bekleden.

Meng de crème fraîche, geitenkaas en eieren samen in een kom met een mixer, voeg de basilicum toe en breng op smaak met versgemalen peper. De helft van dit mengsel op de deegbodem schenken, daarop de asperges, om en om geschikt en daarover de andere helft van het mengsel.

Bak de quiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!