Smoothie asperge Een smoothie van asperges, erg lekker!

Smoothie asperge

Een smoothie is een hippe term voor een heerlijk fruitig drankje en wordt gemaakt van zuivel. Wij hebben een prachtige seizoen smoothie gemaakt voor je. Eentje van asperges, wedden dat je deze nog nooit op hebt.

Laat je verrassen!

Smoothie asperge

2 personen

< 20 min. + invriezen

Nagerecht of tussendoortje

Ingrediënten

200 g witte asperges, geschild

1 banaan, in plakjes

300 ml volle yoghurt

1 theelepel vanillesuiker

6 (kleine) Hollandse aardbeitjes

Nodig

blender of keukenmachine

Bereiding

Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Kook de aspergestukjes in een bodem water met een schepje suiker in 10-12 min. gaar. Giet de asperges in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen.

Doe de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een diepvriesdoos en vries in. Doe de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine. Schenk er de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.

Schenk de smoothie in 2 hoge glazen. Rijg de aardbeien aan een (tapas)spiesje en leg op de glazen. Steek een dik rietje in elke smoothie.

Tip: neem in plaats van yoghurt en vanillesuiker halfvolle vanilleyoghurt.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!