Asperges klaarmaken een fluitje van een cent met deze asperge tips

Asperges klaarmaken

Hoe maak je asperges klaar? Hoe kun je het beste asperges bereiden en wat is de kooktijd van asperges? Hoe kan je op een makkelijke manier asperges koken?

Hieronder hebben we de basisbereiding uitgelegd. Koop je geschilde asperges dan maakte je het jezelf makkelijk en hoef je de asperges alleen nog maar te koken, te wokken of te grillen.

Vaak wordt de asperge gekookt in een aspergepan, zodat de asperges recht op kunnen staan, maar in een voldoende grote pan is het ook geen enkel probleem om de asperges te koken.

Asperges klaarmaken of asperges bereiden

Asperges: de basisbereiding

Wassen voor het schillen

Was de asperges zorgvuldig. Snijd voor het schillen ongeveer 1,5 cm van de onderzijde af en leg deze dan 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich weer vol zuigen met water en zijn ze beter te schillen.

Twee keer royaal schillen

Leg de asperges plat op een werkblad en schil de stengels met een dunschiller of een speciale aspergeschiller. Schil royaal en twee keer geheel rond zodat er geen vezelige stukjes schil achterblijven.

Koken in koud water

Leg de asperges in ruim koud water en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken.

Op deze manier is asperges klaarmaken een fluitje van een cent!

Lees hier alles over asperges schillen en allerlei weetjes over asperges.

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!