Asperges schillen Met deze tips wordt het nog makkelijker!

Asperges schillen

Asperge schillen, je ziet er vaak zo tegenop omdat je denk dat het moeilijk is en veel werk kost. Maar dat is helemaal niet waar, met onderstaande tips is het zeer makkelijk en kan het niet misgaan. Het kost wel meer tijd dan de asperges geschild kopen, maar het voordeel is dat je van de aspergeschillen een heerlijke soep kan koken. Hieronder aan de pagina hebben we de link naar het asperge soep recept vermeld.

Het enige wat je nodig hebt om asperges te schillen is een goede aspergeschiller, deze kan je in de winkel kopen. Investeer in een goede schiller want dat scheelt je erg veel tijd en ergernis.

Tips voor het schillen van asperges

Het schillen van asperges dient wel zorgvuldig te gebeuren, omdat je anders asperges met schil zit te eten en dat is niet erg lekker. Dus rustig de volgende richtlijnen volgen en dan gaat het zeker goed:

Aspergesoep en croûte

Aspergesoep en croûte

– Was de asperges zorgvuldig.

– Zet ze voor het schillen ruim een half uur in koud water.

– Schil de asperges met een dunschiller of een speciale aspergeschiller.

– Schil vanaf 2 cm onder de kop naar het uiteinde.

– Schil royaal en zeker twee keer geheel rond, dakpansgewijs.

– Snijd van het uiteinde minstens 2 cm af (het harde gedeelte).

– Leg de asperges tot de bereiding opnieuw in het koude water.

De schillen en de ondereinden kunt u bewaren en samen met het kookvocht gebruiken als basis voor een overheerlijke aspergesoep.

Hier het recept voor een aspergesoep met minder zout.

Deze tips en het recept is afkomstig van het aspergecentrum.nl.

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!