Geroosterde pompoen in de oven

Geroosterde pompoen in de oven
Geroosterde pompoen in de oven

Geroosterde pompoen uit de oven

Deze ovenschotel met pompoen is eentje die heerlijk is bij een etentje maar ook zomaar voor doordeweeks, dit gerecht is namelijk altijd lekker. Er zijn niet veel ingrediënten voor nodig behalve een pompoen, brie, wat brood en kruiden. Heb je een knoflookteentje een pepertje en verse kruiden, nog beter!

Vaak zijn gerechten moeilijk te onthouden omdat je veel ingrediënten nodig hebt. Pas als je vaak een gerecht maakt, kun je de ingrediënten onthouden. Daarom dit makkelijk te onthouden gerecht: Pompoen, brie en brood. Een pepertje en knoflook zijn optioneel en gedroogde kruiden heb je altijd wel in huis dus daarmee tover je snel dit gerecht op tafel.

Je kan allerlei soorten pompoen hiervoor gebruiken, dus das handig. En pompoenen kun je lang bewaren, dus zie je een prachtig pompoen exemplaar liggen, koop deze dan! De pompoen staat alleen al prachtig op tafel als decoratie of als blikvanger in de keuken.

Hierbij het recept voor geroosterde pompoen in de oven.

Geroosterde pompoen in de oven

Ingrediënten

  • 100 gr vers broodkruim (van natriumarm  brood als het kan)
  • 6 el olijfolie
  • 1 fles pompoen, ongeschild van pitten en vezels ontdaan en in dunne parten gesnedenSONY DSC
  • 1 rode peper of 1 tl chilipeper of cayennepeper, pepertje zonder zaadlijsten in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 el oregano (of verse oregano)
  • 100 gr brie, in plakken gesneden

Braadslee of ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de helft van de broodkruim in een schaal en sprenkel de helft van de olie erover ( 3 el)
  3. Leg de stukken pompoen in een braadslee of ovenschaal op de broodkruim
  4. Sprenkel de overgebleven olie erover en bestrooi met de chilipeper, knoflook en oregano
  5.  Strooi de rest van het broodkruim over de pompoen
  6. Beleg de pompoen met de plakken brie.
  7. Rooster de pompoen in het midden van de oven in 40-45 min. gaar en goudbruin
  8. Dien het gerecht heet op.

Tip: Vervang de oregano door salie.

Ontdek nog meer pompoen recepten.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

 

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!