Kerstmenu 2014 Klassiek kerstmenu 2014

Klassiek kerstmenu

Dit kerstmenu is een keuze geworden uit vele verschillende klassieke gerechten die we inmiddels kennen uit de Franse, Italiaanse en onze eigen keuken. Kiezen blijft altijd moeilijk, maar het is ons wel gelukt. We hebben een paar prachtige klassiekers voor je samengesteld in dit kerstmenu. Daarbij hebben we goed gekeken naar de bereidingswijze en de tijd die je kwijt bent in de keuken. Dat hebben we allemaal zo optimaal mogelijk gehouden, zodat je kan genieten van de kerst in plaats van alleen maar in de keuken te staan.

Bereidingswijze klassiek kerstmenu

De bereidingswijze hebben we zo simpel mogelijk gehouden, want we willen natuurlijk geen stress in de keuken of dat je alsnog naar de snackbar moet omdat het gerecht niet gelukt is. Bereidingswijze die we gebruiken zijn allemaal goed te doen, voor iedereen die thuis zijn doordeweekse maaltijden kookt.

Vitello Tonato

Vitello Tonato

Italiaanse klassieker als voorgerecht

Dit klassieke kerstmenu heeft Italiaanse invloeden, de Vitello Tonato is een Italiaanse klassiekers die je in menigeen Italiaanse restaurant op de kaart kan vinden en is de juiste combinatie van vis en vlees verpakt in een voorgerecht.

Kappertjes horen in dit klassieke gerecht thuis. Maar ja zoals je misschien wel weet zijn kappertjes kleine zoutbommetjes, dus hebben we deze kleine groene kappertjes vervangen door kleine blokjes frisse komkommer. Deze geven dit gerecht een heerlijke balans tussen de tonijn en de fricandeau. Dit voorgerecht kan je voor het grootste gedeelte al klaar maken en net voor het opdienen op de borden rangschikken.

Klik hier voor het recept van Vitello Tonato.

Scharrelkip met Hollandse groenten

Scharrelkip met Hollandse groenten

Hoofdgerecht scharrelkip met Hollandse groenten

Het hoofdgerecht, scharrelkip met Hollandse groenten, is een gerecht wat in de oven wordt bereidt is een klassieker die altijd bij feestelijkheden op tafel komt. De truc bij dit gerecht is geduld en af en toe even aandacht geven aan het gerecht terwijl het in de oven staat. En een tip is om een digitale kookwekker aan te schaffen, (of voor kerst te vragen) deze zet je op de juiste temp. en de kookwekker laat weten wanneer je aan tafel kan. Op deze manier kan er niets mis gaan en steel je de show met deze prachtige kip op tafel. We hebben gekozen voor Hollandse vergeten groenten. Groenten die je niet altijd koopt of bereidt, dus een goede gelegenheid om deze groenten eens te eten!

Maak je geen zorgen of er als er nog wat overblijft, want de kip smaakt heerlijk de volgende dag in een salade of op de boterham.

Klik hier voor het recept van: Scharrelkip met vergeten groenten.

Engelse trifle als nagerecht

De Engelsen hebben in onze beleving niet veel gerechten voortgebracht die in onze Nederlandse keukens zijn beland. Waar we met enige regelmaat Frans en Italiaans eten, eten we weinig uit de Engelse keuken. Maar de trifle, hét Engelse feestdagen gerecht mag niet ontbreken in de klassieke menu. Trifle kan je op verschillende manieren maken, wij hebben gekozen voor de NoSalt variant en wil zeggen dat we dus ook de cake zelf bakken en geen zout toevoegen want in de kant en klaar versie wel het geval is. Maar heb je weinig tijd of geen zin in een cake bakken, koop er dan eentje die weinig of minder zout bevat.

Dit klassieke kerstmenu is een van de vele gerechten van menu’s die je kan maken tijdens jouw kerst.
Maak er wat moois van met kerst en vooral geniet van het heerlijke eten met minder zout.

Klik hier voor het recept van: Trifle.

Hieronder een overzicht van alle kerstmenu gerechten van 2014.

[gird-gallery id=”3″ position=”center”]

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!