Trifle

Trifle
Trifle
Trifle

Trifle

Een klassiek Engels dessert, er komt in onze dagelijkse Hollandse keukens niet zoveel uit de Engelse keuken. Maar voor dit klassieke gerecht kunnen we natuurlijk niet om een Engels gerecht heen en de trifle is een perfecte afsluiter van een klassiek menu. Trifle is een verzamelnaam voor niemendalletje en bestaat uit verschillende laagjes. In de klassieke vorm heb je cake, met sherry en custard. Wij gaan voor de makkelijke, maar toch de klassieke variant en serveren deze zoals hij hoort in een glas.

Wij gebruiken heerlijke vanillevla, want wie houdt daar niet van? Deze maken we nog lekkerder door er geklopte slagroom aan toe te voegen. In deze variant gebruiken we ook een heerlijke chocoladecake. Heb je liever brownies, gebruik deze dan! Het is jouw feestje.

Als fruit nemen we een heerlijke vlaaifruit uit een glas, maar je kan ook een blikje Amarenen kersen nemen als je deze kan vinden. De rode kleur van de kersen met het bruin van de chocoladecake samen met de gele kleur van de vla doet je watertanden. Zeker als alles zo mooi in een glaasje wordt opgediend!

Trifle

Aantal personen: 4
Gerecht: nagerecht
Bereidingstijd:

Benodigdheden

4 glaasjes of 1 grote kom of schaal

Ingrediënten

1 chocolade cake (of brownies)
200 ml opgeklopte slagroom
200 ml vanillevla
1 pot kersen op sap
1 el maizena
1 el water

Bereidingswijze

  1. Snijd de chocoladecake in dunne plakjes
  2. Laat de kersen uitlekken en kook het kersensap gedurende een kwartier in totdat hij dikker begint te worden.
  3. Maak een papje van 1/2 eetlepel maïzena en 1 eetlepel water en meng dit door het kersensap
  4. Voeg de kersen weer toe en laat het mengsel afkoelen
  5. Klop de slagroom stijf in een kom
  6. Meng de slagroom met de vanillevla

De trifle bouw je laagje voor laagje op met de verschillende ingrediënten:

  1. Leg op de bodem van de glaasjes of de schaal een laagje chocoladecake
  2. Verdeel hierop een paar eetlepels van de kersen en het sap en verdeel daarover een laagje van het slagroom/vanillevla mengsel
  3. Deze stappen herhaal je tot de kom vol is, je eindigt met een laagje slagroom/vanillevla
  4. Garneer de trifle met chocolade schaafsels en bewaar hem tot gebruik in de koelkast

Tip: maak de trifle in de ochtend voordat, zodat je ’s avonds bij het diner alleen de trifle even uit de koelkast hoeft te halen.

Hieronder nog meer inspirerende gerechten voor kerst:

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!