Gevulde avocado

Gevulde avocado met garnalen
Gevulde avocado
Gevulde avocado

Gevulde avocado

Deze gevulde avocado’s staan als voorgerecht op het snel en makkelijk kerstmenu omdat ze zo simpel te maken zijn en zo lekker zijn. Indien je met z’n viertjes bent kun je ieder een halve avocado nemen. Avocado is een heerlijke zachte steenvrucht en is ook nog eens erg gezond, dus dat kunnen we wel gebruiken tijdens de kerstdagen. We hebben gekozen om de avocado te vullen met garnalen omdat het zo’n heerlijke combinatie is.

Garnalen

Het is wel even zaak dat je de garnalen even afspoelt onder koud water zodat het overtollige zout wegspoelt. Ga je naar de supermarkt om de garnalen te kopen, bekijk dan even goed de verpakking, want de ene garnaal is minder zout dan de andere. Je kan grijze garnalen gebruiken, cocktail garnalen, maar ook rivierkreeftjes zijn erg lekker in deze gevulde avocado.

Heb je liever geen garnalen, je kan de garnalen ook vervangen door kleine stukjes gebakken kipfilet, dit smaakt ook uitstekend!

Avocado

Zorg dat je een avocado koopt die zacht aanvoelt, ga je eerder in de week boodschappen doen dan kan je de avocado al eerder kopen en kan hij thuis lekker rijpen, zodra je de avocado iets in kan drukken is hij goed om te vullen. Is de avocado nog niet helemaal zacht zoals je wilt, dan kan je deze samen met een banaan in een plastic zak doen, de banaan bevat een stofje die de avocado rijp(er) maakt. Altijd makkelijk om te weten!

Gevulde avocado

Gerecht: Voorgerecht
Aantal personen: 4 personen (of 2 personen en dan een hele avocado per persoon)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 el (natriumarme) mayo
1 el (natriumarme) ketchup
1 tl droge sherry (whiskey of cognac)
100 gram garnalen (of 100 gr kleine stukjes gebakken kip)
2 rijpe avocado’s
eventueel peterselie als garnering

Bereidingswijze

  1. Was de garnalen in een vergiet en spoel deze af met water en laat uitlekken
  2. Meng 1 el (natriumarme) ketchup met 1 (natriumarme) mayo met 1 tl sherry in een bakje
  3. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en maak ruitjes in de avocado en schep het vruchtvlees eruit.
  4. Meng de blokjes avocado met de uitgelekte garnalen en de sherrysaus
  5. Doe het avocado mengsel in de uitgeholde avocado’s en serveer

Tip: maak het avocado mengsel al eerder op de dag klaar, meng er een beetje citroensap doorheen, zodat het mengsel minder verkleurt en vul de avocado vlak voor het serveren.

Hieronder nog meer inspirerende gerechten voor kerst:

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!