Verrassend kerstmenu

Verrassend kerstmenu

Een verrassend kerstmenu? Elk kerstmenu is toch weer een verrassing? Ja, dat klopt elke jaar buigen we ons weer over de verschillende gerechten die we met kerst op tafel willen zetten. We willen allemaal wel iets speciaals op tafel zetten en natuurlijk willen we niet de dagelijkse kost op de net gedekte tafel neerzetten. Maar ook hebben we veelal geen zin om in de lange rijen van de supermarkt te staan. En op zoek te gaan naar het ene potje wat we de rest van de het jaar nooit meer gebruiken. Dat hebben we dus niet gedaan, we hebben een verrassend kerstmenu samengesteld met producten die goed verkrijgbaar zijn en allemaal bijdragen aan dit verrukkelijke verrassende kerstmenu.

Kerstmenu 2014: Verrassende gerechten

Naast ons klassieke kerstmenu en ons snel en makkelijk kerstmenu, hebben we dit verrassende kerstmenu ontwikkeld omdat soms je ook wél zin hebt om in de keuken te staan en je iedereen wil verrassen met je kerstmenu. We hebben gekozen voor niet alledaagse producten, maar wel ingrediënten die ontzettend lekker zijn tijdens deze koude winterdagen en feestelijk voor een prachtig kerstmenu.

Romig kastanjesoepje

We beginnen met een kastanjesoepje, deze is snel klaar te maken en kan je van te voren al bereiden. Omdat we natuurlijk rekening houden met het zoutgehalte hebben we gekozen voor een natriumarme bouillon. Deze is te koop in verschillende supermarkten en kan je goed gebruiken in een natriumarm dieet.

Hertenbiefstuk met gegrilde appel

Hertenbiefstuk met gegrilde appel

Hertenbiefstuk met gegrilde appel

Nadat we heerlijk hebben genoten van het kleine opwarmertje, de kastanjesoep, gaan we voor een hertenbiefstuk, deze bakken we medium, zodat de zachte smaak van de hertenbiefstuk goed tot zijn recht komt. We hebben gekozen voor een niet alledaagse combinatie maar wel een overheerlijke combinatie, met gegrilde appel en rozijnen. Zeker het proberen waard en speciaal en verrassend is het zeker!

Warm chocoladetaartje

Warm chocoladetaartje

Warm chocoladetaartje met lopende vulling

Nagerechten, voor de een is een dessert de afsluiting van een bijzondere maaltijd, anderen zouden het liefste hebben dat de maaltijd alleen maar uit toetjes bestaat.
We hebben gekozen voor een dessert wat bijzonder is om te maken tijdens kerst, maar wel even enige inspanning vereist. Het is een warm chocoladetaartje met lopende vulling, als je het taartje opensnijdt dan loopt de nog vloeibare chocolade eruit. Het ziet er prachtig uit en het is ook nog eens heerlijk! Een prachtige afsluiting van een verrassend kerstmenu.

 

 

Hieronder nog meer inspirerende gerechten:

[gird-gallery id=”3″ position=”center”]

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!