Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk met gegrilde appel
Hertenbiefstuk met gegrilde appel

Hertenbiefstuk met gegrilde appel

De rinse smaak van gegrilde appelplakken vult de wat zoete smaak van hertenbiefstuk goed aan. En dit keer geen port- of rode wijnsaus bij de hertenbiefstuk, maar een heerlijke appeljus met rozijnen en voor een wat pittiger smaakje een scheutje single malt whisky.

Hertenbiefstuk is tegenwoordig rond de feestdagen te koop in supermarkt, maar ook bij poelier en een goede slager.

hoofdgerecht 4 personen

20-30 minuten.

 

4 hertenbiefstukken à 100-150 g

25 g rozijnen

50 ml single malt whisky

250 ml appelsap

2 appels (Granny Smith)

100 g crème fraîche

½ theelepel kaneel

 

Wel de rozijnen een paar uur in een kommetje met whisky. Ze worden het lekkerst als je ze al de avond van tevoren in de whisky legt.

 

Verwarm de oven voor op 150 °C. Breng in een pan het appelsap aan de kook en laat het sap op laag vuur in 10-15 minuten tot de helft inkoken. Voeg de crème fraîche en kaneel toe en verwarm dit alles. Schil de appels. Steek de klokhuizen eruit en snijd elke appel in 4 mooie plakken.

 

Verwarm de grillpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Wrijf de hertenbiefstukken in met wat versgemalen peper en olijfolie. Leg de biefstukken in de grillpan en schroei ze aan beide kanten dicht, reken op 1-1½ minuut per kant.

 

Leg de biefstukken in een lage ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en verwarm ze nog 10-15 minuten in de oven. Zo worden ze mooi rosé van binnen.

 

Bestrijk ook de plakken appel dun met olijfolie en rooster ze in de grillpan tot ze mooi bruine strepen hebben.

 

Schik de gegrilde appelschijven op warme borden, leg daarop de hertenbiefstuk en schep wat saus erover. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

 

Hieronder nog meer inspirerende gerechten voor kerst:

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!