Chocoladetaartje

Warm chocoladetaartje
Warm chocoladetaartje
Warm chocoladetaartje

Warm chocoladetaartje met lopende vulling

Dit nagerecht is een werelds nagerecht, zo lekker!

Het fijne van dit nagerecht is dat je het helemaal van te voren kan bereiden. Dus tot en met de chocolade cakejes die in de vormpjes worden gezet. Op deze manier heb je op de dag van serveren geen werk meer aan het nagerecht en hoef je alleen het bord te garneren met het fruit wat jij lekker vindt. Frambozen en chocolade zijn al heel erg lang vrienden en passen qua kleur ook goed bij elkaar, het prachtig rode van de frambozen met het bruin van de donkere chocolade.

Dit wordt een prachtig nagerecht wat kan rekenen op blije gezichten en veel complimentjes. Succes verzekerd!

Warm chocoladetaartje met lopende vulling

Aantal personen: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 min.
Oventijd: 8 -10 minuten
Gerecht: Nagerecht

Ingrediënten

Chocoladetaartjes voor 4 personen

150 gr boter (in blokjes)
150 gr pure chocolade (in stukjes)
4 eieren
2 eidooiers
60 gr suiker
60 gr bloem
Eventueel bakje frambozen (vers of diepvries) als garnering

Nodig

Boter voor het invetten
4 kleine schaaltjes of vormpjes voor de cakes

Bereidingswijze

  1. Doe de boter en de chocolade bij elkaar en zet dit in een kom boven een pan met kokend water
  2. Smelt het, onder af en toe roeren, tot samenhangend geheel, dit heet au bain marie
  3. Mix de eidooiers en de eieren met een mixer in een andere schaal
  4. Voeg langzaam de suiker toe en mix dit in 5 minuten tot een dik en luchtig geheel
  5. Meng de gesmolten chocoladeboter rustig door het eimengsel en zeef de bloem er doorheen.
  6. Roer alles luchtig door elkaar totdat je een mooie donkerbruine massa krijgt
  7. Stop het mengsel in een spuitzak en vul daarmee een ingevet bakje voor 2/3
  8. Zet het minimaal 5-6 uur in de koelkast (mag ook 2 dagen van te voren worden gemaakt)
  9. Zet het bakje 8 -10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  10. Haal voorzichtig het cakje uit de vorm
  11. Serveer met verse frambozen en snijd het taartje open zodat de gesmolten chocolade op het bord loopt

Tip: maak alles 1 of twee dag van te voren, (tot punt 8) op de dag van serveren hoef je alleen de taartjes in de oven te schuiven.

Hieronder nog meer inspirerende gerechten voor kerst:

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!