Hazelnootmoppen Recept hazelnootkoekjes

Hazelnootmoppen

Je eigen gemaakte hazelnootmoppen!

Wij hebben hier het recept voor je, van onze eigen patissier. Arthur, onze patissier heeft deze recepten speciaal ontwikkeld voor NoSalt. In dit recept is natuurlijk geen zout is toegevoegd. De hazelnootmoppen smaken er zeker niet minder lekker door, maar misschien zelfs lekkerder. Want je eigen gebakken hazelnootmoppen bij de koffie of thee, dat smaakt altijd lekker!

Hazelnootmoppen

210 g ongezouten boter, in stukjes

95 g witte basterdsuiker

1⁄2 ei (25 gram), losgeklopt

125 g Zeeuwse bloem, gezeefd

125 g patent bloem, gezeefd

40 g hazelnoten, fijngehakt (voor in de koekjes)

40 g hazelnoten, fijngehakt (om de rolletjes deeg in te rollen)

Bereidingswijze

Meng de boter met de basterdsuiker in een beslagkom. Voeg het ei toe en roer dit door het botermengsel. Zeef de bloem en voeg dit samen met de hazelnoten toe aan het beslag. Kneed het deeg snel met een koele hand tot een samenhangende bal.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast opstijven.

Maak van het deeg rolletjes met een doorsnee van 3 cm. Verdeel de hazelnootstukjes op het werkblad en rol de rolletjes door de hazelnootstukjes zodat de rolletjes bedekt zijn. Laat deze rolletjes 1 uur in de koelkast rusten zodat het deeg stevig is om koekjes van de snijden.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Snijd de rolletjes in kleine rondjes van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes bruin en gaar in 12-14 minuten.

Tip 1: Klop het ei los in een kommetje met een vork en voeg het halve ei toe aan het recept.
Tip 2: Zeeuwse bloem kan je bij elke bakker kopen.

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!