Minder zout eten Vervang producten door natriumarme producten

MadagascarGoede voornemens worden vaak op de valreep gemaakt, vaak in december en wanneer je je schuldig voelt over wat je doet, juist niet doet of wat je zou moeten doen. We denken er vaker aan dan dat we daadwerkelijk doen.

Hoe kun je goede voornemens wél laten slagen? 

Verzin niet teveel goede voornemens, maak één goed voornemen en houdt je daaraan, dan maak je het jezelf makkelijk!

Schrijf je goede voornemen op, goede voornemens houdt men vaker vol als je ze opschrijft en dus altijd kan teruglezen.

Check of je goede voornemen haalbaar is, 5 x in de week sporten terwijl je nu niets tot weinig sport heeft weinig kans van slagen.

Gewoon doen is eigenlijk het motto, niet nadenken maar gewoon doen!

Sporten

(Meer) Sporten is een voornemen wat vaak op nummer 1 prijkt op alle lijstjes, want we willen allemaal wel wat meer bewegen. We weten allemaal dat het erg goed voor je lichaam is om te bewegen, al is het maar wandelen. Want elke beweging die we doen is goed. Dus gewoon doen, niet nadenken over het weer buiten, maar trek lekker die dikke jas aan, knoop een sjaal om en ga aan de wandel, je zult zien als je terugkomt van je wandeling voel je je beter, gewoon doen!

Eten

Eten, ook eten we (te)veel, ongezonder dan we zouden willen. Ook hier geldt het voor, denk er niet teveel over na, maar doe gewoon. Eet twee stuks fruit per dag, leg ze klaar in de ochtend en eet ze gedurende dag op. Er is genoeg en heerlijk fruit te vinden in onze supermarkten dus daar zal het niet aan liggen.

Wil je minder zout eten? Laat dan alle kant en klaar maaltijden lekker in de schappen liggen en bereid je eigen maaltijden, dat is ook nog eens goedkoper én gezonder. Eet in de ochtend een natriumarm ontbijt, meng muesli met wat yoghurt, zo krijg je alweer wat minder zout binnen.

Eet 1 keer in de week een salade in plaats van een broodmaaltijd, scheelt weer zout en is ook nog eens gezond.

Vervang producten door natriumarme producten die te verkrijgen zijn, alle kleine beetjes helpen, hier een lijst van natriumarme producten.

Er zijn zoveel dingen die je kan veranderen om minder zout te eten, bewustzijn is minstens zo belangrijk, maar ook hier geldt weer, gewoon doen!

Wij hebben genoeg recepten voor maaltijden met minder zout, dus doe je voordeel en begin vandaag met smaakvol eten met minder zout!

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!