Champignonsaus

Champignonsaus

Een champignonsausje is altijd lekker en kan je combineren met vlees, vis of gevogelte. Maar smaakt ook prima bij een bord rijst als je vegetarisch wil eten. Deze champignonsaus is een afgeleide van de witte saus, de bechamelsaus.

De champignonsaus staat binnen 10 minuten op tafel en champignons zijn goed voor ons, want ze bevatten nuttige voedingsstoffen, dus wanneer je deze in de saus verwerkt heb je weer wat goede voedingsstoffen binnen zoals B2, foliumzuur, kalium en vezels.

Champignonsaus

2-3 personen

10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

35 g boter

25 g bloem

1/4 liter melk

100 gr champignons, fijngesneden

versgemalen peper

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan. Roer de bloem door de boter. Laat de bloem 1-2 minuten in het pannetje pruttelen op een zacht vuurtje. (Je krijgt dan een droge massa van korrels, op deze manier wordt de bloem gaar en kan hij weer vocht opnemen).

Schenk al roerende 1/3 van de melk bij de bloem en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en roer totdat het mengsel glad en gebonden is. Roer beetje bij beetje de rest van de melk erdoor en blijf bij elk scheutje goed roeren zodat de saus glad blijft. Voeg de champignons toe en laat de saus onder af en toe roeren nog 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.

Variatie: de witte champignons kan je vervangen door (biologische) kastanjechampignons.

Tip: serveer de saus bij vlees, gevogelte of vis.

Warme kerriesaus

Warme kerriesaus

Champignonsaus

Champignonsaus

Mosterdsaus

Mosterdsaus

Tomatensaus

Tomatensaus

bechamelsaus

Bechamelsaus

 

 

 

 

 

 

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!