Mosterdsaus

Mosterdsaus

Deze mosterdsaus is zeer makkelijk te maken, binnen 10 minuten op tafel en past bij groente, vis en kip. Mosterdsaus kun je pittig maken door pittige mosterd te gebruiken, maar ook zoet, dan voeg je wat honing toe aan de saus.

Dus afhankelijk van je stemming en je zin in pittig of wat zoeter maak je je eigen mosterdsausje. Experimenteer en zo maak je je eigen heerlijke mosterdsaus. De basis van de mosterdsaus staat hieronder weergegeven.

Mosterdsaus

2-3 personen

10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

25 g boter

25 g bloem

1/4 liter melk

1-2 eetlepels (natriumarme) mosterd

versgemalen peper

scheutje room, optioneel

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan. Roer de bloem door de boter. Laat de bloem 1-2 minuten in het pannetje pruttelen op een zacht vuurtje. (Je krijgt dan een droge massa van korrels, op deze manier wordt de bloem gaar en kan hij weer vocht opnemen).

Schenk al roerende 1/3 van de melk bij de bloem en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en roer totdat het mengsel glad en gebonden is. Roer beetje bij beetje de rest van de melk erdoor en blijf bij elk scheutje goed roeren zodat de saus glad blijft. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met mosterd en versgemalen peper. Roer naar wens  nog een scheutje room door de saus.

 

Bechamelsaus

Bechamelsaus

Warme kerriesaus

Warme kerriesaus

Champignonsaus

Champignonsaus

Mosterdsaus

Mosterdsaus

Tomatensaus

Tomatensaus

 

 

 

 

 

 

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!