Tomatensaus voor groenten

Tomatensaus voor groenten

Deze tomatensaus is een afgeleide van de bechamelsaus, de witte saus zoals we deze kennen. Naast alle ingrediënten voor de bechamelsaus heb je hier alleen een klein blikje tomatenpuree voor nodig en geen verse tomaten.

Deze saus smaakt voortreffelijk bij bloemkool en de bloemkoolroosjes kan je heerlijk door de tomatensaus mengen. Wil je een wat pittigere tomatensaus, strooi er dan wat chilipoeder overheen.

Tomatensaus voor groenten

2-3 personen

10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

25 g boter

30 g bloem

300 ml melk

1-2 eetlepels tomatenpuree, blikje 70 g (minst zoute variant)

versgemalen peper

Optioneel: versgemalen chilipoeder

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan. Roer de bloem door de boter. Laat de bloem 1-2 minuten in het pannetje pruttelen op een zacht vuurtje. (Je krijgt dan een droge massa van korrels, op deze manier wordt de bloem gaar en kan hij weer vocht opnemen).

Schenk al roerende 1/3 van de melk bij de bloem en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en roer totdat het mengsel glad en gebonden is. Roer beetje bij beetje de rest van de melk erdoor en blijf bij elk scheutje goed roeren zodat de saus glad blijft. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken. Roer de tomatenpuree door de saus en breng de saus op smaak met versgemalen peper en eventueel wat chilipoeder.

Tip: lekker bij bloemkool of broccoli.

Zie ook onze andere sauzen met minder zout.

Warme kerriesaus

Warme kerriesaus

Champignonsaus

Champignonsaus

Mosterdsaus

Mosterdsaus

Tomatensaus

Tomatensaus

bechamelsaus

Bechamelsaus

 

 

 

 

 

 

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!