Asperge soep recept heerlijk met witte asperges

Asperge soep recept

Dit heerlijke asperge soep recept is simpel en makkelijk te maken en wordt niet gemaakt met aspergeschillen maar van échte asperges die je met een staafmixer tot een gladde soep pureert. We gebruiken in dit recept een bouillon die minder zout bevat en op deze manier krijg je niet zoveel zout binnen als met een kant en klare asperge soep die je in de winkel koopt en voordeel is dat je ook weet met dit asperge soep recept wat er precies in de soep gaat.

Asperge soep recept

Met witte asperges | voor 6 personen | 30 minuten

Ingrediënten

300 gram dunne asperges

9 dl kippen- of groentebouillon van natriumarme bouillonblokjes

Snufje suiker

1 sjalot

30 gram boter

30 gram bloem

8 dl crème fraîche

1 el fijngehakte peterselie

2 el fijngehakte kervel

Versgemalen peper

Bereiding

Schil de asperges vanaf de kop 2 keer rond. Snijd de koppen (ca. 2 cm) van de asperges en houd deze apart, snijd de rest in stukken. Breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Pureer de asperges vervolgens met een staafmixer – of wrijf ze door een zeef – in de koude bouillon. Kook intussen de koppen van de asperges in een beetje water met een snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.

Snipper de sjalot fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot glazig. Voeg de bloem toe en laat de roux al roerend ca. 2 minuten op laag vuur garen. Voeg dan het asperge-bouillonmengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de aspergekoppen toe aan de soep.

Meng de crème fraîche met de peterselie en kervel. Roer dit mengsel door de soep en breng de soep zo nodig verder op smaak met versgemalen peper.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!