Aspergequiche de kaas maakt de aspergequiche nóg lekkerder!

Aspergequiche

Een prachtig quiche van asperges, ik zou zeggen stap op de fiets, ga de asperges halen en eet vanavond een overheerlijke quiche met asperges!

Aspergequiche

4 personen

20 minuten + 35-40 oven minuten

vegetarisch lunch- of hoofdgerecht

Ingrediënten

750 g witte asperges, geschild

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

4 eieren

200 ml crème fraîche

100 g kaas (stukje), geraspt (liefst Emmentaler = minder zout)

2 eetlepels kervel of peterselie, fijngehakt

Nodig

ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm. Kook ze in een bodem water in 15 minuten beetgaar.

Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en peper naar smaak door.

Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.

Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.

Tip: Graskaas is kaas van de melk van koeien die na de winter weer voor het eerst buiten vers gras eten. De kaas heeft een zachte romige smaak en is verkrijgbaar bij veel supermarkten, op de markt en bij de kaasspecialist. Wil je minder zoute kaas, dan is Emmentaler een goede keuze.

Leg de kaas 30 min. in de diepvries. De kaas is dan steviger en raspt makkelijker.

Dit recept is beschikbaar gesteld het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!