Asperges met garnalen heerlijk wolgerecht

Roerbakken asperges met garnalen

Roerbakken van asperges met garnalen, het is een prachtige combinatie die je nog niet veel ziet. Omdat we toch vaak gaan voor de traditionele bereiding van de asperges, door het koken van asperges. Maar wokken van asperges is gezond en is nog makkelijk ook. De grote garnalen oftewel de gamba’s passen heerlijk bij de zachte smaak van de asperges.

Deze roerbakken asperges met garnalen salade kun je de hele dag eten, als een goede maaltijdsalade voor de lunch, maar ook heerlijk als avondmaaltijd aangevuld met wat brood of gebakken aardappeltjes.

Roerbakken asperges met garnalen

Met witte asperges | voor 6 personen | 15 minuten

Ingrediënten

500 gram asperges

1 sjalot

2 tomaten

1 citroen

25 gram verse bieslook

2 el olie

200 gram verse grote garnalen / gamba’s

Tabasco

Bereiding

Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken van een 1/2 cm dik. Snipper de sjalot fijn. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in fijne blokjes. Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon en haal de schil er zo dun mogelijk af. Snijd de schil in dunne reepjes. Halveer de vrucht en pers hem uit. Snijd vervolgens de bieslook in grove stukken.

Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de aspergestukjes en de citroenreepjes toe. Roerbak het mengsel 1 minuut op hoog vuur en vervolgens 8 minuten op laag vuur. Voeg dan de gamba’s toe en roerbak totdat deze mooi roze zijn. Voeg als laatste de stukjes tomaat toe en roerbak nog 1 minuut.

Breng het gerecht op smaak met tabasco en citroensap. Voeg voor het serveren de bieslook toe.

Tip: Gebruik bij het wokken/roerbakken liever geen olijfolie, die verbrandt op hoge temperaturen. Gebruik in plaats daarvan wokolie of zonnebloemolie.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!