Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
Scholfilet is makkelijk verkrijgbaar en heeft een heerlijk subtiele smaak. In dit gerecht halen we de scholfilet even door de bloem alvorens te bakken. Een bakje fruitsalade erbij maakt het gerecht erg tropisch en waant je even op een tropisch eiland. Doordat het gerecht zoet is, mis je helemaal geen zout. Dus een mooi gerecht v0or een natriumarm dieet of als je een keer met minder zout wil eten. De zon op je bord met dit gerecht, lekker voor in deze donkere dagen.
Print dit receptGebakken schol met tropisch fruitsalsa
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
6 scholfilets (ongeveer 500 g)
sap van een halve sinaasappel
1 bakje tropisch fruit (250 g)
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
50 g bloem
3-4 eetlepels olie
Bereidingswijze
Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met versgemalen peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen. Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor. Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af.
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast.
Tip: Serveer met gele rijst en peultjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥