Gevulde makreel

Gevulde makreel
Gevulde makreel

Gevulde makreel

Gevulde makreel van de bbq, spannend maar zo lekker. De makreel heeft een zeer bijzondere smaak. Vaak kennen we alleen de gerookte makreel. Maar dit is een echte aanrader als je het aandurft. Makreel van de bbq, wordt het jouw favoriet?

Gevulde makreel

20 – 30 minuten bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten

4 verse makrelen

2 eetlepels olijfolie

2 uien (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (geperst)

50 gram pijnboompitten

2 sinaasappels (1 schil geraspt, 1 in partjes)

2 eetlepels verse koriander (gehakt)

olie

visklemmen

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg pijnboompitten toe en roerbak het 4 minuten totdat alles goudbruin is. Schep sinaasappelrasp, peper en koriander door de vulling.
Vul de buikholte van de makrelen met plakjes sinaasappel en het pijnboompittenmengsel. Bind ze op met (rollade)touw. Bestrijk de makrelen met een beetje olie en grill (in een visklem) ze op de barbecue of onder een hete grill ca. 7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig. Garneer met partjes sinaasappel.

Lekker met: gegrild stokbrood en tomaten-komkommersalade.

Tip: in plaats van een visklem kunnen de vissen ook omwikkeld worden met keukengaren dat even in water geweekt is zodat het niet verbrandt.

Het verwijderen van de graat: Breek de ruggengraat aan de kant van de kop. Maak de opening aan de staartzijde iets groter. Draai de vis om en druk met de hand stevig over de hele lengte op de graat om hem los te maken. Breek de graat bij de staart en trek hem eruit.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

You may also like...