Turkse hamburgers met yoghurtsaus

Turkse hamburgers met yoghurtsaus

Turkse hamburgers met yoghurtsaus

Deze hamburgers smaken altijd lekker, op de BBQ in de zomer, of op de teppanyaki grill tijdens de feestdagen, maar ook als kleinere variant in je gourmetpannetje. Door de kruiden die niet zo sterk smaken heeft de hamburger een heerlijke lekkere smaak die niet al te overheersend is. De pijnboompitten maken de hamburger helemaal af. Het sausje met knoflook en koriander maken de hamburger lekker fris.

Heb je geen zin je eigen knoflooksaus te maken, er is ook zoutarme knoflooksaus in de winkel te koop. Maar de hamburgers zijn echt makkelijk en snel te maken en zó lekker, die wil je elke week wel eten.

Turkse hamburgers met yoghurtsaus

30 minuten bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten

400 g rundergehakt

4 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)

1 eetlepel djinten (gemalen komijn)

6 eetlepels paneermeel (met kruiden)

1 ei

Knoflooksaus

2 teentjes knoflook

2 dl yoghurt (Turkse roomyoghurt) (Kan je de Turkse Yoghurt niet vinden, koop dan Griekse of Bulgaarse yoghurt)

3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)

1 eetlepel (zonnebloem)olie

snufje peper

Bereidingwijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Meng het gehakt met de koriander, de komijn, het paneermeel en het ei. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er platte schijven van. Verdeel de pijnboompitten over het midden van de gehaktschijven, vouw het gehakt eromheen en vorm er vervolgens mooie hamburgers van.

Pel de knoflook en pers de teentjes boven de yoghurt uit. Voeg het korianderblad en versgemalen peper naar smaak toe en zet de saus tot gebruik in de koelkast.

Bestrijk de hamburgers met de olie en bak ze in de koekenpan of rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar. Serveer de burgers met de knoflooksaus.

Lekker met Turks brood (pide) en een gemengde salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

You may also like...